Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde 2019 yılında yapımına başlanan ve ruhsatlandırma işlemi tamamlanan tüp bebek merkezi, resmi törenle açıldı. Dicle Üniversitesi Başhekimlik konferans salonunda yapılan açılış törenine Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal ile Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ ve çok sayıda davetli katıldı. Son teknoloji ile donatılan ve özel hastane konforunda hizmet veren tüp bebek merkezi, Diyarbakır'ın yanı çevre illerdeki dar gelirli aileler için de umut kapısı oldu.
Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır'da açılan tüp bebek merkezinin bölge için çok önemli olduğunu söyledi. Son dönemlerde insanların yeme, içme, giyim ve yaşam tarzlarının infertilite oranlarını arttırdığına vurgu yapan Karaloğlu, İnsanların bu nedenle de tüp bebek merkezlerine ihtiyaçları artıyor. Bu ve benzeri konulardan vatandaşımızdan talepler alıyoruz. Tabii tüp bebek süreci özellikle anne için yorucu ve uzun bir süreç. Bu merkezin şehirde, bölgede olması bu sürecin başarıyla sonuçlanmasını sağlayan önemli unsurlardan bir tanesi. Bu merkezin açılması çok ciddi bir avantaj sağlayacak dedi.
Diyabakır milletvekili Mehdi Eker ; Diyarbakır’ a yapılan her sağlık hizmeti bölgeye yapılmış sayılır çünkü Diyarbakır bölgenin en büyük sağlık üstü olduğunu dile getirdi.
Dicle Üniversitesi Rektör’ü Mehmet Karakoç ise tüp bebek merkezlerinin devlet kurumlarında açılmasının önemine dikkat çekerek, bu merkezlerin özel sektörde alınan yüksek miktardaki ücretlere karşı suiistimali engellediğini kaydetti.
Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ; bölgeye kazandırılan tüp bebek merkezinin eğitim ve sağlık açısından çok büyük önem sağladığını belirtti. 2019'dan bu yana tüp bebek merkezinin hastalara hizmet verdiğini belirten Akdağ, tüp bebek merkezine başvuran hastaların, daha önce birçok yere başvurduğunu ve sonuç alamadığı için son olarak kendilerine başvurarak sonuç aldığını şu ana kadar 147 gebe kalan hastamız mevcut. Tabii bunlar, özel ve kamu hastanelerinde birçok kez denenmiş ve sonuca ulaşılmamış sıkıntılı vakalar olarak geldi. Birçok multi faktörel patolojileriyle beraber Ankara'da yada farklı yerlerde bir çok kez denenmiş ve çocuk sahibi olmamış hastalar, son adres olarak üniversitemize gelerek sonuç almışlardır, diye konuştu.