ata
next arrow
Shadow

14 Mart Tıp Bayramı'nda Dicle Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Jest

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Atatürk Sağlık Meslek Bilimleri Fakültesi öğrencileri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Çocuk Hematoloji Kliniği ve Çocuk İntaniye Kliniklerinde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler, hasta çocuklar için moral ve motivasyon sağlamak amacıyla müzik dinletisi ve hediye dağıtımı gerçekleştirdi.
Özellikle çocuk hastaların moralini yüksek tutmak ve tedavi süreçlerine destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler sevgi ve neşe dolu bir ortam oluşturmayı hedefledi. Müzik dinletisiyle hastaların ve hasta yakınlarının bir araya gelerek stres atmaları ve biraz olsun günlük sıkıntılardan uzaklaşmaları sağlandı.
Ayrıca öğrenciler, hastalar için küçük hediyeler de hazırlayarak dağıttı. Bu jestlerle hem hastaların hem de hasta yakınlarının yüzlerinde tebessümler oluşturuldu. Etkinlik, tıp alanında eğitim gören gençlerin sadece bilgi ve beceri değil, insan odaklı yaklaşım ve duyarlılık da kazanmalarına olanak sağladı.
Etkinliğe katlan Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Sosyal Komite Başkanı Doç.Dr.Eşref Araç ;Tıp Fakültesi ve Atatürk Sağlık Meslek Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz, bu tür etkinliklerle topluma ve hastalara faydalı olmanın önemini bir kez daha vurgulamış oldular. Hastalarla kurulan bu anlamlı bağ, tıp alanında sağlık profesyonellerinin hastalara daha iyi hizmet verebilmesi ve onlarla daha iyi bir iletişim sağlaması açısından önemli bir deneyim olacağını belirtti.

14martetkinlik 1

14martetkinlik 2

14martetkinlik 4

14martetkinlik 5

Pin It

Misyon ve Vizyonumuz

MİSYONUMUZ
Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta Kalite, Akreditasyon, Verimlilik, Mükemmellik ve Yönetim sistemleri standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır.
VİZYONUMUZ
"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta Kalite, Akreditasyon, Verimlilik, Mükemmellik ve Yönetim sistemleri standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır.

Temel Değerlerimiz

• Hasta, Hasta Yakını ve Çalışan Önceliği,
• Çalışanların aidiyet duygusu, dayanışması ve motivasyonu,
• Eğitim ve Gelişimde Süreklilik,
• Ölçümlere Dayalı Hizmet Planlaması ve Üretimi,
• Kaynakların Etkin Kullanımı,
• Önyargısız Yaklaşım, kalıcı güven
• Bilimsel ve Etik Kurallar,
• Katılımcılık, etkinlik ve etkililik.

• Adres: Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri
    Başhekimliği, Kampüs, Sur, Diyarbakır, Türkiye 21280