Yeniden Dizayn Edilen Genel Yoğun Bakım Birimlerinin Açılışı Gerçekleştirildi

Dicle Üniversitesi Hastanesi, açılan yeni birimler ile gelişimini sürdürüyor. Üniversite hastanesinde son olarak genel yoğun bakım üniteleri yenilenerek faaliyete geçirildi.

Açılışta Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akdağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer Güloğlu ve beraberindekiler yoğun bakım ünitesini açarak, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, yaptığı değerlendirmede, Yoğun Bakım Ünitesinin açılmasının yanında, farklı branşlarda öğretim üyesi ve asistan kadrolarının hızla güçlendirilmesinin hastanenin çalışmalarına yeni bir ivme kattığını ifade ederken; “Hastanemizi büyütmeye devam ediyoruz. Eksikler tamamladıkça yenilikleri ve yeni adımları gündemimize alıyoruz. Yoğun Bakım Ünitesi de hastanemiz için önemli bir ihtiyaçtı. Rektörlük olarak özel önem verdiğimiz bu süreçte emeği geçen tüm hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Başhekim Prof.Dr.Mehmet Akdağ, “2021'de başlayan ve bu yılda devam eden hastane yenileme çalışmalarımız kapsamında kliniklerimizin bir çoğunu ıslak zeminlerle beraber yenileyip hizmete açtık , bugünde hem cerrahi yoğun bakım, hem dahiliye ve anestezi yoğun bakım olmak üzere 36 yataklı, modern bir genel yoğun bakım ünitesini açıyoruz, Hastane yenileme çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof.Dr.Mehmet Karakoç olmak üzere, katkı sunan herkese şükranlarımı sunarım. dedi.

WhatsApp Image 2023 05 10 at 13.52.31 9

WhatsApp Image 2023 05 10 at 13.52.31 8