Hastanemizde Yatarak Tedavi Gören Çocuklarımıza Hastane Sınıfı Açtık

Hastanemizde yatarak tedavi gören veya süreğen hastalığı nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olan okul öncesi ve ilköğretim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan çocukların , eğitimlerini kesintisiz sürdürmeleri amacıyla Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği çerçevesinde “Okulum Hastanemde Projesi” nin açılışı gerçekleştirildi.
Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi Kampüsünde gerçekleşen açılışa Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Mehmet Akdağ ,Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve yöneticiler katıldı.
Açılış’ta konuşan Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akdağ, çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “ Bazı hasta çocuklarımız uzun süre tedavi almak zorunda kalıyorlar. Eğitime de, sağlık gibi ödün verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla hastalarımızın yatak başında eğitim alabilecekleri bir süreç başlatıyoruz. Hastane bünyemizde bir sınıf oluşturduk, fiziksel olarak içinde tahtaların, sıraların ve masaların olduğu bir alan oluşturduk. Bu ilk günden beri bir hayalimizdi ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın da böyle bir projesinin olduğunu öğrendik. Uzun süredir konuştuğumuz ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sınıfı oluşturduk. Bu hastalarımız evlerinden, yuvalarından uzak kaldığı gibi aynı zamanda eğitimden de uzak kalmış oldu. Bu çocuklara da özellikle bu sınıfımızın çok ciddi bir katkısı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ise çok hayırlı bir iş gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını kaydederek, şunları söyledi “Bugün hayırlı bir protokol imzaladık. Başhekimimize çok teşekkür ediyorum. Bize imkan tanıdı, fiziki bir ortam sundular. Çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları için önemli bir protokol, önemli bir iş oldu. Çocuklarımıza burada en iyi hizmeti sunacağız. Bu Bakanlığımızın bütün hastanelerde uygulamayı amaçladığı bir projedir. Biz de Diyarbakır’da ilk olarak buna Dicle Üniversitesi Hastanesi’nden başladık. İlk dersimizi burada vereceğiz.” Dedi.
Açılışın ardından, 15 öğrenci kapasiteli sınıfta çocuklar, doktor ve ebeveynleri nezaretinde ilk derslerini işledi.

WhatsApp Image 2023 04 05 at 12.49.37 1

WhatsApp Image 2023 04 05 at 12.49.37