ata
ata
UZAKTAN SAĞLIK
UZAKTAN SAĞLIK
DÜNYA ÜNİVERSİTELER ŞAMPİYONASINDA ÖĞRENCİLERİMİZDEN ALTIN MADALYA
Slide
previous arrow
next arrow
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
ata
UZAKTAN SAĞLIK
bağış
UZAKTAN SAĞLIK
DÜNYA ÜNİVERSİTELER ŞAMPİYONASINDA ÖĞRENCİLERİMİZDEN ALTIN MADALYA
previous arrow
next arrow
Shadow

Bölgenin ilk Diyabetik Ayak Önleme ve Tedavi Merkezi Açıldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk Diyabetik Ayak Önleme ve Tedavi Merkezi Dicle Üniversitesi Hastanesinde açıldı.

Açılışa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karakoç, Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Mehmet Akdağ, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Hastane Çalışanları katıldı.

Açılışta konuşma yapan  Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karakoç; Diyabet (şeker )hastalığı önemli bir sağlık sorunu olarak karşılarına çıktığını belirterek “Diyabetin özellikle meydana getirdiği komplikasyonlar önemli bir sakatlığa ve ölüme sebep olmaktadır. Diyabetin en önemli komplikasyonlarından bir tanesi damarların tutulmasına bağlı olarak ayak yaraları ve ayakta meydana getirdiği enfeksiyonlar sonucu ayak ampütasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır.Bu merkezde amacımız hem yaralanma öncesi ayakların uygun bir şekilde bakımı hem de ayakta bir enfeksiyon ve yaralanma olduktan sonra ampütasyonlara ve ayak kesilmelerinin önüne geçmek. Bu merkezimiz G.doğu Anadolu bölgesinde ilk  olma özelliğini taşımaktadır.Bu merkezin oluşmasında katkısı olan başta Başhekimimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim”. dedi

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Mehmet Akdağ ise ; Diyabetik ayak son 10 yıldır multidisipliner bir hastalık olma ve farkındalık oluşturma yönünden önemli bir alan olduğunu kaydederek, “Bizim burada daha önce hem endokrinoloji olarak, hem kalp damar cerrahisi hem de enfeksiyon hastalıkları hocalarımız bir araya gelerek özellikle konsey düzeyinde toplantılar yapmaktaydı hocalarımız bu anlamda hastalarla ilgili bir karar alıp tedavi sürecini yürütüyorlardı , şimdi burada  biraz daha pratize edip tek merkezde toplayarak hastalarımıza daha iyi konforlu bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz.”diye konuştu.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Alpaslan Kemal Tuzcu; Diyabetik ayak önleme ve tedavi merkezinde amacımız daha çok diyabetik hastaların ayaklarını korumak ve yeni yaraların oluşmasını engellemek olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi Prof.Dr.Saim Dayan; Normalde daha önce  diyabetik ayak konseyimiz vardı özellikle arada kalmış bu tür hastaların böyle bir merkez açılarak sahiplenmesi hastanemiz ve hastalarımız adına önemli bir olay olmuştur. Umarım bundan sonra klinikte devreye girdiği takdirde hem poliklinik hem de klinik olarak hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz, diye konuştu.

1

4

5

6

Pin It

Misyon ve Vizyonumuz

MİSYONUMUZ
Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta Kalite, Akreditasyon, Verimlilik, Mükemmellik ve Yönetim sistemleri standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır.
VİZYONUMUZ
"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta Kalite, Akreditasyon, Verimlilik, Mükemmellik ve Yönetim sistemleri standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır.

Temel Değerlerimiz

• Hasta, Hasta Yakını ve Çalışan Önceliği,
• Çalışanların aidiyet duygusu, dayanışması ve motivasyonu,
• Eğitim ve Gelişimde Süreklilik,
• Ölçümlere Dayalı Hizmet Planlaması ve Üretimi,
• Kaynakların Etkin Kullanımı,
• Önyargısız Yaklaşım, kalıcı güven
• Bilimsel ve Etik Kurallar,
• Katılımcılık, etkinlik ve etkililik.

İletişim

  • Adres: Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri
    Başhekimliği, Kampüs, Sur, Diyarbakır, Türkiye 21280
  • Randevu: 0850 480 21 21
  • Santral: 0850 480 21 00
  • Faks: 0 412 248 85 23
  • E-Posta: hastane@dicle.edu.tr
Free Joomla! templates by Engine Templates