Bölgenin ilk Diyabetik Ayak Önleme ve Tedavi Merkezi Açıldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk Diyabetik Ayak Önleme ve Tedavi Merkezi Dicle Üniversitesi Hastanesinde açıldı.

Açılışa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karakoç, Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Mehmet Akdağ, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Hastane Çalışanları katıldı.

Açılışta konuşma yapan  Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karakoç; Diyabet (şeker )hastalığı önemli bir sağlık sorunu olarak karşılarına çıktığını belirterek “Diyabetin özellikle meydana getirdiği komplikasyonlar önemli bir sakatlığa ve ölüme sebep olmaktadır. Diyabetin en önemli komplikasyonlarından bir tanesi damarların tutulmasına bağlı olarak ayak yaraları ve ayakta meydana getirdiği enfeksiyonlar sonucu ayak ampütasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır.Bu merkezde amacımız hem yaralanma öncesi ayakların uygun bir şekilde bakımı hem de ayakta bir enfeksiyon ve yaralanma olduktan sonra ampütasyonlara ve ayak kesilmelerinin önüne geçmek. Bu merkezimiz G.doğu Anadolu bölgesinde ilk  olma özelliğini taşımaktadır.Bu merkezin oluşmasında katkısı olan başta Başhekimimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim”. dedi

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Mehmet Akdağ ise ; Diyabetik ayak son 10 yıldır multidisipliner bir hastalık olma ve farkındalık oluşturma yönünden önemli bir alan olduğunu kaydederek, “Bizim burada daha önce hem endokrinoloji olarak, hem kalp damar cerrahisi hem de enfeksiyon hastalıkları hocalarımız bir araya gelerek özellikle konsey düzeyinde toplantılar yapmaktaydı hocalarımız bu anlamda hastalarla ilgili bir karar alıp tedavi sürecini yürütüyorlardı , şimdi burada  biraz daha pratize edip tek merkezde toplayarak hastalarımıza daha iyi konforlu bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz.”diye konuştu.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Alpaslan Kemal Tuzcu; Diyabetik ayak önleme ve tedavi merkezinde amacımız daha çok diyabetik hastaların ayaklarını korumak ve yeni yaraların oluşmasını engellemek olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi Prof.Dr.Saim Dayan; Normalde daha önce  diyabetik ayak konseyimiz vardı özellikle arada kalmış bu tür hastaların böyle bir merkez açılarak sahiplenmesi hastanemiz ve hastalarımız adına önemli bir olay olmuştur. Umarım bundan sonra klinikte devreye girdiği takdirde hem poliklinik hem de klinik olarak hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz, diye konuştu.