2. Dahiliye Kongresi Düzenlendi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 2. Dahiliye Kongresi düzenlendi. Dahiliye uzmanlığını geliştirmek, eksiklikleri belirleyip çözümler üretmek ve bu alandaki tüm ilerlemeleri takip ederek dahiliye uzmanlarına aktarmak amacıyla düzenlenen kongrede ülkenin dört bir yanından dahiliye uzmanları bir araya geldi.
15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen kongrenin açılışına kongrenin Onursal Başkanı Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz ( DÜTF Nefroloji Bilim Dalı Üyesi ),Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer Güloğlu, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ akademisyenler ve dahiliye uzmanları katıldı.
2. Dahiliye Kongresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Orhan Ayyıldız yaptığı konuşmada yapılan toplantılarla genç meslektaşların bilgi birikimlerini arttırmak, iç hastalıkları alanındaki hızlı gelişmelerden meslektaşlarını haberdar etmek ve mezuniyet sonrası da eğitimlerine katkı sağlamak için geliştiğini belirtti ve üniversite bünyesindeki Dahiliye Kliniğinin 50 yıllık bir geçmişi bulunduğuna dikkat çekerek yarım asırlık bu tecrübenin yeni doktorlarla paylaşmanın önemine değindi.
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise yaptığı konuşmada Dicle Üniversitesinin güçlü kadrosu ve eğitim olanakları ile ulusal ve uluslararası birçok kongreye ev sahipliği yaptığını belirtti, 2023 hedeflerinden bahsederek çalışmanın ve üretmenin önemine değindi.
Açılış konuşmalarının ardından kongre Hematoloji, Onkoloji, Nefroloji, Yoğun Bakım, İç Hastalıkları, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Multi Disipliner Yaklaşımlar oturumları yapıldı. Kongre yapılan konferanslar ve sözlü sunumlar ile iki gün sürdü.