D.Ü.T.F. Hastaneleri Sağlık Turizmine Hazırlanıyor

DSC 6282

Dünyadaki genel ekonomik bakış açısına göre sağlık turizminin diğer alternatif turizm seçenekleri içerisinde hızla gelişen sektörlerden biri konumunda olduğunu belirten, D.Ü. Tıp Fakültesi

Hastaneleri Başmüdürü Uzman Yaşar Aslan, uygulanmakta olan 10.i Kalkınma programı ile Dünya sağlık turizmi piyasasında önemli bir ülke olarak yer almak ve diğer ülkelerle rekabet edebilmek amacıyla, Diyarbakır İli sağlık turizmi hizmet bileşenleri sektörlerinin tümünde kurumsal kapasitesinin yükseltilerek, sektörde hizmet sunum kalitesinin iyileştirilmesi, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve sağlık altyapısının iyileştirilmesi hedeflendiğini hatırlatarak;

“Bu amaçla, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin Sağlık Turizminde hizmet kalitesi ve yabancı hasta kabulünü artırmak, İl Turizmini canlandırmak amacıyla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri olarak Sağlık Turizminde faaliyetlerin bilimsel ve gerçekçi bir düzeyde yapılması için Sağlık Turizmi konusunda ilgili personellerin eğitim alması gerekliliği projelendirilerek Karacadağ Kalkınma Ajansı TRC2/17/TD/0074 nolu  Karacadağ Kalkınma Ajansı numarası ile Teknik Destek programından desteklenmiştir.” dedi.

Eğitim üç gün sürecek

Hastaneler Başmüdürü Uz. Yaşar Aslan ve Bahar Şeyhanlıoğlu’ nun yürüttüğü proje kapsamında üç gün sürecek olan bir eğitim semineri düzenlenecek. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde 15-17 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak olan eğitim seminerinde eğitimci Dr. Bülent Cinel ve Eğitimci Merve Akman; “Tanışalım ( Program Hakkında Genel Bilgilendirme), Dünyada Sağlık Turizmi, Türkiye Turizm Stratejisi( 2023) Vizyonunda Türkiye Sağlık Turizmi, Sağlık Turizmi Devlet Teşvikleri; Ekonomi Bakanlığı Teşvikleri, Sağlık Turizmi Uluslararası Hasta Merkezi, Yurtdışı Hasta Başvuru Süreci ve Sigorta Kavramı, Özel Sağlık Sigortası, Seyahat Sigortası, Ülkemizin SGK Sözleşmesi İmzaladığı Ülkeler ve Kullanılan Formlar, Sağlık Turizminde Aracı Kurumlar, Sağlık Turizmi Acente Bilgilendirme, Uluslararası Hasta Hizmetleri ekipleri nasıl organize edilmeli, hangi operasyonel süreçleri bilmeli ve ekip kimlerden oluşmalı, Uluslararası Hasta Hizmetleri ekipleri nasıl organize edilmeli, hangi operasyonel süreçleri bilmeli ve ekip kimlerden, Sağlık Turizmi ve Medikal Turizm Hakkında, Vaka Analizi& Sağlık Turizminde Bilişim Hukuku Adli Bilişim ve Siber Suçlar, Mevzuat ve Teşvikler, Vakka Analizi& Tanıtım ve Markalaşma, Girişimcilik ve Liderlik, Aracı Kurumlar, Vakka Analizi & Kanul Görmüş Sağlık Projeleri & AB Entegrasyonu ile Sağlık Projeleri, Sağlık Turizminde SPA, Wellness, Yaşlı ve Engelli Turizmi, Arap Pazarında Sağlık Turizmi, Kimlik Bilgi Sistemi ve Hasta Bilgi Sistemi, Ulusal Hasta Takip Sistemi, Sağlık Turizminde Takım Çalışması ve Doğru Ekibin Önemi, Sağlık Turizmini Kolaylaştıran Bilişim Uygulamaları Web2.0 & E Devlet, E Nabız, Uygulama Proje Yönetimi .“ konularında eğitim verecek.

DSC 6282

Sağlık Turizmi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri sadece bölgemize değil, komşu ülkeler başta olmak üzere tüm Ortadoğu ve Asya ülkelerine de hizmet vermektedir. Bu hizmet, Diyarbakır’ın tarihi ve coğrafik konumundan ileri gelen bir misyondur.