Hasta Rehberi.

Ziyaretçi Politikamız

ziyaretciler

Hastanız hastanemizde ziyaretçilerini kabul etmek için değil, tedavi olmak amacıyla yatmaktadır. Bu nedenle aşağıda belirtilen kurallara uymanız bizim için değil hastanız açısından önem taşımaktadır: * Hastanenin Yoğun Bakım ve Yanık Ünitesine ziyaret uygulaması yoktur. Ancak ilgili Anabilim Dallarının kendi oluşturduğu özel ziyaret politikaları olabilir; buna uyulması zorunludur.
* Hasta ziyareti bir defada 2 kişi ile sınırlı olup, bu hastanın sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.
* Hasta ziyaretleri her gün saat 13:00-14:00'te yapılabilir.
* Hastaya dışarıdan yiyecek, içecek getirilmesi kesinlikle yasaktır.
* Hasta ziyaretine 12 yaşından küçük çocukların getirilmesi yasaktır.
* Hastanın sağlığı açısından ziyarete temiz giysilerle gelinmesi önemlidir.
* Sağlık Kuruluşları içinde sigara içilmesi yasaktır.
* Ziyarete gelirken hastaya kitap, dergi, gazete, hijyenik bakım ürünleri (kolonya, kağıt peçete, kağıt havlu, kağıt mendil.), çiçek, çocuklara zararsız oyuncaklar dışında hediye getirilmesi yasaktır.

HASTANIN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ KİME VEYA KİMLERE BİLGİ VERİLİR?

» Hasta erişkin ve şuuru açık ise;
Kendisine veya önerdiği birinci derece yakınına bilgi verilir
» Hastanın şuuru kapalı ise;
Birinci derece yakınına bilgi verilir
» Hasta çocuk ise;
Ebeveynine bilgi verilir.
» Üçüncü şahıslara hasta ile ilgili bilgi verilmez.

HANGİ HASTALAR ZİYARET EDİLMEMELİDİR ?

» Yoğun bakımda yatan hastalar
» Bulaşıcı hastalığı olan hastalar
» Bağışıklık sistemi bozuk hastalar
» Doktorunun ziyarette sakınca gördüğü hastalar
(Bu hastalar için hasta doktorundan uygun zamanlarda bilgi alınır)

KİMLER HASTA ZİYARETİNE GİTMEMELİDİR ?

» 10 yaş altı çocuklar,
» Ateş, öksürük, aksırık ve balgam çıkarma gibi şikayeti olanlar ve bilinen bir enfeksiyon hastalığı olan hastalar
» Herhangi bir kronik hastalığı olan hastalar
» Enfeksiyon almaya yatkın olan kişiler

HASTA ZİYARETİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR NELERDİR?

» Doktorunun izin vermediği özel durumlarda hasta ziyareti için lütfen ısrar etmeyiniz.
» Hasta ziyaretini, ziyaret saatlerinde yapınız.
» Ziyaret süresi kısa olmalıdır ( tercihen en fazla 10 dakika)
» Her hasta başında ikiden fazla ziyaretçi olmamalı ve diğer hastaları rahatsız edecek derecede YÜKSEK SESLE KONUŞULMAMALIDIR.
» Hasta yataklarına oturulmamalı, hasta başında ve hastane ortamında herhangi bir yere dokunulmamalıdır. Ziyaret öncesi ve sonrası eller yıkanmalıdır
» İyilik olsun diye yaptığınız müdahalelerin hastanıza zarar verebileceğini unutmayınız
» ZİYARETE GELİRKEN HEDİYE OLARAK YİYECEK GETİRMEYİNİZ.
» Hasta başında herhangi bir şey yenilip içilmemeli, aynı odada kalan diğer hastalara da herhangi bir gıda verilmemelidir.
» Hastalara getirilebilecek armağan; kitap, çiçek, kolonya olabilir Ziyaret esnasında diğer hastalar rahatsız edilmemeli, gereksiz ve meraklı sorular sorulmamalıdır.
» Hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir.
» Ziyaret esnasında, moral bozucu söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır.
» Ziyaret saati dışında, gereksiz ve ısrarlı ziyaret taleplerinde bulunulmamalıdır
» Ziyaret saati sonunda, görevlilerin uyarılarını beklemeksizin hasta odaları terk edilmelidir.

GECE NEDEN HASTA ZİYARETİ YAPILMAMALIDIR?

» Gece yalnızca nöbetçi sağlık personeli bulunur, sayıları azdır.
» Ziyaretçiler, onları gereksiz meşgul eder, hizmetin kalitesini düşürürler.
» Hastane güvenliği olumsuz yönde etkilenir.
» Uyuyan hastalar rahatsız olur.
» Hasta hakları ihlal edilir.

Unutmayınız, hastanızın sağlığı sizin için olduğu kadar bizim içinde önemlidir.

LÜTFEN KURALLARA UYUNUZ.

ACİL ŞİFALAR DİLERİZ

Adres : Dicle Üniversitesi, Hastaneler Başhekimliği Giriş Kat   Kampüs/DİYARBAKIR

Faks : +90.412 . 248 85 23

Web : hastane.dicle.edu.tr

E-mail : Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. --------- du.hastaneBu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.mail.com

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır."

Misyonumuz

"Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır."