Gebe Bilgilendirme Sınıfı İlk Mezunlarını Verdi

DSC 7057

Bebek Dostu Hastane olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri, bünyesinde açtığı Gebe Bilgilendirme Sınıfıyla da   “Anne Dostu Hastane “ olma yolunda ilk adımını attı. Hastane bünyesinde açılan Gebe Bilgilendirme Sınıfına devam eden anne adaylarına katılım belgesi verildi.

Gebelik süreci ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgilerin verildiği Gebe Bilgilendirme Sınıfındaki eğitimlerini tamamlayan anne adayları için tören düzenlendi. Törene Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sıddık Evsen;  Başhemşire Rahime Atlı, kurs hocaları ve anne adayları katıldı.

Bebek Dostu Hastaneden Anne Dostu Hastaneye

Törende konuşan Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Gebe Bilgilendirme Sınıfını açmalarındaki amacın, anne adaylarına gebeliği daha iyi geçirebilmeleri için eğitim verilen bir sınıf olduğunu belirterek; “ Gebelik sınıfı, Sağlık Bakanlığının örnek projelerinden biri olan gebe okullarının bir devamıdır. Bu doğrultuda, doğumların sağlıklı ve güvenli ortamlarda yapılması, yeni doğanın en iyi bakımı alması ve  anne adaylarını normal doğuma yönlendirmek amacıyla Gebe Bilgilendirme Sınıfını açtık. Amaçlarımızdan  biri de,  bilinçli doğum yapılmasını sağlamaya yöneliktir. Gebe Bilgilendirme Sınıfını açmakla, Bebek Dostu olan hastanemizi anne dostu hastane olma yolunda da bir adım atmış olduk.  “dedi.

Kadiroğlu;  Bu sınıfta,bilginin yanı sıra,  çeşitli egzersizlerin de  yapıldığını  söyleyerek  tüm anne adaylarını bu kursa katılmaya davet etti.

Doğuma bilinçli hazırlanmış anne

Başhemşire Atlı, doğuma bilinçli hazırlamış anne adayının hem müdahalenin niye yapıldığının bilincinde olacağını,  hem de doğum ekibine yardımcı olacağını belirterek, bu çalışmanın anne ve bebek ölümlerinin önlenmesine de önemli katkılar sunacağını vurguladı.

Gebe sınıfındaki eğitimin haftada bir gün ve iki saat verildiğini ifade eden Rahime Atlı, eğitimin dört seans, yani dört hafta sürdüğünü söyledi.

DSC 7050

DSC 7053

DSC 7056

DSC 7057

DSC 7062

DSC 7066

DSC 7069

DSC 7078

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır."

Misyonumuz

"Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır."