online ran tel

banner logo

D.Ü. Hastanelerinde Sağlıkta Kalite Standartları Devam Ediyor

DSC 6850

Teknolojik altyapısıyla “Güvenli Hastane” olma yolunda ilerleyen ve 3.Basamak Sağlık hizmetinin verildiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde; Sağlıkta Kalite Standartları çalışmalar devam ediyor.

Başhekim Yardımcısı ve Kalite Direktörü Yrd.Doç.Dr.İsmail YILDIZ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; D.Ü. Tıp Fakültesi Hastanelerinde, SKSV5-Hastane, Sağlıkta Akreditasyon Standartları, Avrupa Kalite Vakfı Mükemmellik Modeli (EFQM) ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Standartları  çalışmalarının devam ettiğini belirterek; “ SKSV5-Hastane, Sağlıkta Akreditasyon Standartları,  Hastane Birimleri ve Tüm AD/BD Başkanlıkları, yapılan çalışmaların tetkikini/ Özdeğerlendirmesini yapmak,  var olan eksiklikleri tespit edip iyileştirmek ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Standartları (SKSV5-Hastane) dış tetkiki öncesi sorunları gidermek amacıyla ; 14 Eylül-04 Ekim 2017 tarihleri arasında  birimlerimizde “Kuruluş İçi İç Tetkik” gerçekleştirilecektir.” dedi.

Yrd.Doç. İsmail Yıldız, iç tetkikin; Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü himayesinde; Eylül-Ekim 2017 döneminde yapılacak olan Kuruluş İçi İç Tetkikin ,  Hasta ve Çalışan Güvenliği Komitesi temsilcileri ve başhemşire yardımcılarının desteği ile; Başhekim Yardımcısı ve Kalite Direktörü Yrd.Doç.Dr.İsmail YILDIZ, Akreditasyon Birim Sorumlusu Murat BİÇİMLİ, Kalite Yönetim Birim Sorumlusu Eylem Can ÖZDEMİR, Strateji Geliştirme Birim Sorumlusu Gülbahar YUVANÇ ile İç ve Dış Tetkik Hizmetleri Birim Sorumlusu Zeynep YILDIZ tarafından yapılacağını söyledi.

DSC 6850

DSC 6853

DSC 6860

DSC 6863

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Bilgisini tüm hastane çalışanlarıyla paylaşan, sürekli gelişen ve geliştiren, kurumda güvenle anılan, takım ruhu ve yeniliklerin öncüsü olan bir ekip anlayışıyla, teknolojik altyapısıyla “Güvenli hastane” olma yolunda ilerleyen hastanelerimizde; SKS, SAS, ISO 9001 KYS, EFQM ve MOTE standartlarının sürekliliğini sağlayan bir koordinatörlük olmaktır.."

Misyonumuz

SKS Hastane, SAS, ISO 9001 KYS, EFQM ve MOTE Standartları kapsamında yapılacak düzenlemeler, yürütülecek faaliyetler ile ilgili usul ve esasları oluşturarak, hastalara ve öğrencilere mümkün olan en iyi şartlarda sağlık hizmeti sunan hastanelerimiz birimlerine ve üst yönetimine; İzleme, Ölçme, Analiz ve Değerlendirme yöntemleriyle danışmanlık yaparak, tüm çalışanlarla birlikte, kurumda kalite kültürünü geliştirmektir.