online ran tel

banner logo

Emzirme Odaları Yenilendi

DSC 6875

Bebek dostu hastane olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerimizde tüm emzirme odaları yeniden düzelendi.

Anne dostu hastane olma yolunda adım adım ilerleyen hastanemizde gebe bilgilendirme sınıfı açılmasını muteakip ,tüm emzirme odaları da  yeni  mobilyalarla döşenerek sağlık bakanlığının kriterlerine uygun hazırlanan  afiş ve broşürlerle desteklenerek yeni yüzüne kavuştu.Anneler artık bebeklerini daha konforlu bir mekanda emzirebilecek.

Anne sütü, bebeklerin sağlığı ve gelişimi için ihtiyacı olan besin ve mineraller açısından benzeri olmayan mucize bir besin emzirmenin bebek ve anne sağlığı açısından önemine vurgu yapan Hastaneler Başhemşiresi Rahime ATLI; Anne sütünün bebeğin ilk aşısı olduğunu ve doğumdan sonra ilk yarım saat içinde emzirmenin gerçekleştirilmesi gerektiğini emzirmenin anne ve bebek açısından çok faydalı olduğunu anne açısından,Anne kısa zamanda eski kilosuna döner,Anne rahmi daha çabuk toparlanır,Anne ve bebek arasında yakın bir bağ kurulur,Psikolojik tatmin sağlar,Ekonomiktir. Bebek açısından da, Daima temiz,taze ve uygun ısıdadır, Tamamıyla ve kolaylıkla sindirir,Anne sütü alan bebeklerde kabız ishal ve karın ağrısı daha az görünür, Doğumdan sonra gelen sarı süt bebeği hastalıklardan korur, Anne sütü alan bebekler daha zeki olur, diye konuştu.

ATLI , ayrıca emzirme ili ilgili sorun yaşayan tüm annelerin hastanemize başvurmalarında kendilerine bu konuda uzaman eğiticiler tarafından eğitim verileceğini de belirtti.

DSC 6875

DSC 6881

DSC 6892

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır.

Misyonumuz

Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır.