DÜ Tıp Fakültesi Hastanelerinde Dijital Dönem Başladı

DSC 6774

Dicle Üniversitesi  Tıp Fakültesi Hastaneleri Nöroloji kliniğinde  imzalı onay formu dışındaki bütün işlemlerde dijital döneme geçildi. Sistem ile tasarrufun yanı sıra hastalara daha sağlıklı ve kaliteli hizmet verilecek.

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, sağlık hizmetlerinde dijital döneme geçtiğini açıklayan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. A.Kemal Kadiroğlu, Konuyla ilgili Başhekimlik toplantı salonunda basın açıklaması yaptı.

Başhekimlik Toplantı Salonunda yapılan basın açıklamasına DÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ufuk Aluçlu , Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Başhekim Yardımcıları, Başmüdür ve Başhemşire katıldı.

Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, açıklamasında,  yeni sistemin dijital hastaneye geçiş olduğunu ve "kağıtsız hastane" oluşturmak olduğunu ifade etti.

Üniversite Hastaneleri Arasında Türkiye de ilk

Uygulamanın Türkiye'de ilk defa Ankara'da 2012 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından pilot bir hastanede hayata geçirildiği kaydeden Kadiroğlu,  bu uygulamanın üniversite hastaneleri arasında Türkiye’de ilk defa Dicle Üniversitesi Hastanelerinde uygulandığını ifade etti. Kadiroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu şu demektir, hastanelerde artık kağıt kullanımına son vermektir. Dijital hastaneye geçmektir. Yani kağıtsız hastane oluşturmaktır. Kağıtsız hastane olmanın yararları nelerdir? Niçin biz bunda ısrar ediyoruz? Hastanenin tamamında imzalı onay  formu hariç tüm birimlerde kağıt kullanımı kaldırılıyor. Kağıt dönemi bitiyor.Bu sistemi  hastanelerimiz sathına yayıp  kağıt kullanımına son vereceğiz. Böylece kağıt israfının da önüne geçmiş olacağız.”

Evsel atık azalacak

Başhekim Kadiroğlu, Dijital hastaneye geçişle evsel atık azalacağını  belirterek; “ Böylece ağaçlarımız ve ormanlarımız dolayısıyla tabiat, çevre ve eko sistem korunmuş olacak. Bunun çok ciddi anlamda eko siteme katkısı vardır. Hekimler e-reçete ve e-imza kullanacaklar. Hekimler ve hemşireler tablet kullanarak hastalarını hasta başında takiplerini alacaklar. Yine laboratuar, patoloji sonuçları, radyoloji görüntüleme, BT, MR sonuçları, ultrason raporlarına hatta düz çekim filmlere kadar bunların hepsini elinde tablet, hasta başında inceleyebilecek, yorumunu yapabilecek, kararını verebilecek. Hekim ve hemşireler kliniğin herhangi bir yerinden her an bu bilgilere ulaşabilecekler. Dolayısıyla iş verimliliği ve veri doğruluğu artacak. Hastaya ayrılan vakit artacak. Hasta bakım kalitesi artacak. Bu uygulama sadece kliniklere has değil aynı zamanda hem acil servis hem yoğun bakımlarda da kullanılabilecek" dedi.

"Sıramatikle poliklinik önlerindeki  birikmelerin önüne geçilecek “
Hastanede oluşan yoğunluk ve poliklinik  önlerinde beklemeyi sonlandırmak amacıyla randevu sisteminin yanı sıra geliştirilmiş olan sıramatik makineleriyle hastaların sıra alabileceklerini kaydeden Kadiroğlu, "Randevu sitemiyle birlikte sıramatikleri polikliniklerde de uygulamaya başladığımız andan itibaren kapı önlerinde birikmeler de  önlenecek. Bunu ilk defa Nöroloji Kliniği’nde başlattık. Medikal Onkoloji Hastanesi'ni pilot hastane olarak seçtik ve inşallah bu uygulamayı orada da başlatacağız. Ben yararlı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum ve bu çalışmamızın hastanemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından uygulama ile ilgili Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç İsmail Yıldız tarafından  sunum yapıldı. Sunumun ardından pilot klinik olarak seçilen Nöroloji Kliniğinde yeni sitemin uygulanması tanıtıldı.

DSC 6733

DSC 6754

DSC 6757

DSC 6758

DSC 6768

DSC 6770

DSC 6775

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır."

Misyonumuz

"Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır."