Anne Dostu Hastane Olma Yolunda İlerliyoruz

gebe2

Bebek Dostu Hastane olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde Gebe Bilgilendirme Sınıfını da açarak Anne Dostu Hastane olma yolunda ilerlediklerini belirten Başhemşire Rahime Atlı,  Gebe Bilgilendirme Sınıfını açmalarındaki amacı şöyle anlattı; “Doğumların sağlıklı ve güvenli ortamlarda yapılması, yeni doğanın en iyi bakım alması ve doğum oranının artırılması amacıyla Gebe Bilgilendirme Sınıfını açtık" dedi.

Bebek Dostu Hastaneden Anne Dostu Hastaneye

Hastane yönetimi ile Sertifikasyon Birimi tarafından organize edilen Gebe Bilgilendirme Sınıfı ile ilgili bilgi veren Başhemşiresi Rahime Atlı, Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nın oluşturulmasındaki amaçlarından birinin de,  bilinçli doğum yapılmasını sağlamaya yönelik olduğunu ve bebek dostu olan hastanemizi anne dostu hastane olma yolunda ilerlemeyi hedeflediklerini, söyledi.

Doğuma bilinçli hazırlanmış anne

Başhemşire Atlı, doğuma bilinçli hazırlamış anne adayının hem müdahalenin niye yapıldığının bilincinde olacağını,  hem de doğum ekibine yardımcı olacağını belirterek, bu çalışmanın anne ve bebek ölümlerinin önlenmesine de önemli katkılar sunacağını vurguladı.

Atlı konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Gebe hastalarımız,  Kadın Doğum Gebe Polikliniğine doğrudan başvurabilecekleri gibi, randevu sistemi üzerinden de başvuru yaparak uzman kadrodan oluşan ekibimizden ücretsiz danışmanlık ve eğitim hizmeti alabilirler. dedi.

Gebe sınıfındaki eğitimin haftada bir gün ve iki saat verildiğini ifade eden Rahime Atlı, eğitimin dört seans, yani dört hafta sürdüğünü söyledi.

Bilgilenme bir annelik hakkıdır

Başhemşire Atlı ; “Her kadının üreme sağlığı açısında gebelik, doğum sonu ve Yeni doğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. “ şeklinde konuştu.

Atlı, Gebe Bilgilendirme Sınıfı programı ile tüm anne adaylarının doğum öncesi ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne adaylarına normal doğum eğilimi, ağrı yönetimi ve Yeni doğan bakımı konusunda bilgi ve beceri kazandırmanın amaçlandığını ifade etti.

gebe

gebe2

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır."

Misyonumuz

"Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır."