Kırmızı Kod Ekibine Yangın Eğitimi

kirmizi kod yangin

İtfaiye Eğitim Amiri İhsan Gezer, kentteki binaların büyük bölümünde havalandırma tertibatının yetersiz olduğunu ve yangınların birçoğunun gece şarja konulan telefon patlamasından kaynaklandığını söyledi.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kırmızı Kod Ekibine Yangın Güvenliği konulu eğitim verildi.  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı  tarafından  verilen teori eğitimin ardından  uygulamalı yangın tatbikatı yapıldı.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda verilen Yangın Güvenliği eğitimine D.Ü. Hastaneler Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Recep Dursun, Müdür Yardımcısı Mürşide Bilgin Tarhan, Müdür Yardımcısı Bülent Baykale, Müdür Yardımcısı Mehmet Soysal, Hastaneler Amiri Hacı Özaltaş, Sivil Savunma Uzmanı Salih  Çelebi Eğitim Birim Sorumlusu Ayşegül Kaya ve Kırmızı Kod Uygulama Ekibi katıldı.

İki aşamalı eğitim

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Sivil Savunma  ve Eğitim Birimi  tarafından organize edilen Yangın  Güvenliği  konulu eğitim  sabah ve öğleden sonara olmak üzere iki aşamada yapıldı. İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Birimi Amiri İhsan Gezer Tarafından verilen eğitimin birinci aşamasında, yangınların çıkış nedenleri, alınması gereken önlemler ve yangın anında yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgi verilirken. İkinci aşamada da uygulamalı tatbikat yapıldı.

Şarjdaki cep telefonları yangın nedeni

Eğitim Amiri İhsan Gezer, verdiği  eğitimde; yangın çıkmadan alınması gereken önlemler ve çıkabilecek bir yangına karşı söndürme teknikleri hakkında bilgi verirken, yangın esnasında uygulanacak hareket tarzı ve Yangın Söndürme Cihazlarının kullanım, alanları ve kullanım şekillerini anlattı.

İhsan Gezer ;Yangın söndürme araç gereçlerinin tanınması, doğru kullanılması, can güvenliğinin sağlanması konusunda doğru davranış biçimlerinin kazanılması, yangın güvenliği temel kavramları ile  yangın nedir, yangınla karşılaşıldığında alınacak önlemler, yangın yerinde oluşabilecek tehlikeler ve alınması gereken tedbirler hakkında  geniş bilgiler verdi.

Kentteki binaların çoğunda yeterli havalandırma sisteminin olmadığına işaret eden Gezer, “ günümüzde çıkan yangınların büyük bölümünde gece şarja takılan cep telefonlarının patlamasından  kaynaklanıyor. “ dedi.

Personel yangın söndürdü

Teori eğitiminin ardından itfaiye çalışanları tarafından hastane bahçesinde yangın tüpü kullanımı uygulamalı olarak anlatılarak, küçük çapta yangın tatbikatı yapıldı. Hastane personelinin katıldığı tatbikat, anlatım ve uygulamalı olarak gösterildikten sonra başarılı şekilde sona erdirildi.

kirmizi kod yangin

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır."

Misyonumuz

"Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır."