online ran tel

banner logo

Bebek Dostu Hastane Kapsamında Tüm Hastane Personellerimize Anne Sütü ve Önemi Eğitimi Verildi

2

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde hizmet sunan 3500 personelimize; Başhekimlik Konferans Solunu, Kalp Hastanesi Konferans Salonu ve Selahattin YAZICIOĞLU Dersliğinde hastane hizmetlerimizi aksatmadan 4 ana başlık, 12 oturum ve 9 farkı eğiticiyle Anne Sütü ve Önemi, Gebelik ve Emzirme, Mama Kodu Yasası ve Bebek Dostu Hastane Uygulamaları konu başlıklarında eğitim verildi.

Hastanelerimiz Eğitim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen eğitim hakkında bilgi veren Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı ve Eğitim Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. M.Veysi BAHADIR, Hastanelerimizin Bebek Dostu Hastane olması nedeniyle tüm personellerimizin Bebek Dostu Hastane Uygulamalarının kavratılması amacıyla 4 ana başlıkta eğitimler düzenledik. Eğitim programımız Hastane Bilgi Yönetim Sistemi üzerinde yapılan ilk eğitim olma özelliğini taşıyor. İlk defa kağıt kullanımının olmadığı, çevreci bir eğitim olarak ön plana çıkan Anne Sütü ve Önemi Eğitiminde ortalama 10.500 adet kağıt tasarruf yapıldığını ifade eden Bahadır, Ön Test- Son Test ve Değerlendirme anketleri tüm hastane çalışanlarımız kullanıcı hesapları üzerinden test ve anketi doldurarak eğitimlerini tamamlamışlardır.” dedi.

Yeni Doğan ve Eğitim Koordinatörlüğümüz, Anne Sütü ve Önemi ana başlığında; Gebelik ve Emzirme konularında, Hastanelerimiz Başhemşireliği, Bebek Dostu Hastane Uygulamaları, Eğitim Koordinatörlüğümüz ise Mama Kodu Yasası hakkında tüm çalışanlarımızı bilgilendirmiştir.

2

1

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Bilgisini tüm hastane çalışanlarıyla paylaşan, sürekli gelişen ve geliştiren, kurumda güvenle anılan, takım ruhu ve yeniliklerin öncüsü olan bir ekip anlayışıyla, teknolojik altyapısıyla “Güvenli hastane” olma yolunda ilerleyen hastanelerimizde; SKS, SAS, ISO 9001 KYS, EFQM ve MOTE standartlarının sürekliliğini sağlayan bir koordinatörlük olmaktır.."

Misyonumuz

SKS Hastane, SAS, ISO 9001 KYS, EFQM ve MOTE Standartları kapsamında yapılacak düzenlemeler, yürütülecek faaliyetler ile ilgili usul ve esasları oluşturarak, hastalara ve öğrencilere mümkün olan en iyi şartlarda sağlık hizmeti sunan hastanelerimiz birimlerine ve üst yönetimine; İzleme, Ölçme, Analiz ve Değerlendirme yöntemleriyle danışmanlık yaparak, tüm çalışanlarla birlikte, kurumda kalite kültürünü geliştirmektir.