Haberler

D.Ü. Tıp Fakültesi Sağlık Kampüsünde Yaz Aylarında Haşere Ve Kemirgenlerle Karşı Mücadele Başlatıldı

ilaclama

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimliği; Hastaneler, Hastanelere bağlı tüm birimler ve çevrelerinde ilaçlama çalışmalarını düzenli periyotlar halinde aralıksız sürdürüyor.

Haşerelere karşı yapılan ilaçlama faaliyetleri kapsamında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başmüdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ilaçlama çalışması yapıldı. Ekipler Merkez Hastane, Kalp Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Acil Hastanesi ve çevrelerini ilaçladı. Hasta ve yakınlarının takdirini toplayan ilaçlama çalışması hakkında bilgi veren Dicle Üniversitesi Rektör Yrd. ve Hastaneler Başhekimi Prof.Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, haşerelere karşı mücadelenin aralıksız sürdüğünü dile getirdi. Kadiroğlu, “Hasta ve hasta yakınlarımızın yaz aylarında haşerelerden rahatsız olmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm hastanelerimiz, hastanelerimize bağlı birimler ve çevrelerinde ekiplerimiz sürekli çalışma yapıyor. Yeşil alanlarda titizlikle çalışıyoruz. İlaçlama ekibimiz tehdit oluşturabilecek alanlarda ilaçlama yaptı. Hasta, hasta yakını ve personellerimize sağlıklı bir ortam yaratmak amacıyla bu çalışmalar devam edecektir.” dedi.

Hastaneler Başmüdürü Yaşar ASLAN yaptığı açıklamada; “Mutfak ve yemekhane gibi özellikli alanlarda hafta iki kez haşere ilaçlamasının yapılmasına dikkat edildiğini. Fare gibi kemirgenlere karşı zemin ve bodrum katları gibi kapalı alanlarda fare istasyonu yöntemi ile ilaçlama yapılmaktadır. Bu amaçla insan sağlığına hiçbir yan etkisi olmayan ilaçlar kullanılırken ilaçlama hizmetinin üç (3) kişilik ilaçlama ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimliğinin haşereyle mücadelesini hasta ve hasta yakınları takdirle karşıladı.

ilaclama  ilaclama2

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır."

Misyonumuz

"Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır."