D.Ü. de Kan Bağışı Kampanyası Başladı

DSC 5361

Bir Ünite Kan Bir Hayat Kurtarabilir sloganı ile  Dicle Üniversitesi Hastanelerinde tedavi gören hastaların kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamak için Kan Bağışı Kampanyası başlatıldı.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kan Bankası tarafından başlatılan Kan Bağışı Kampanyasına destek veren Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Recep Dursun, ilk kan bağışını yaparak kampanyayı başlattı.

Sağlık problemi olmayan her kes kan verebilir

Dr. Recep Dursun, “Bağışta bulunmak isteyen hasta sahipleri, hasta refakatçileri,  personel ve gönüllü vatandaşlar hastanemiz Kan Bankasına gelerek bağış yapabileceklerdir. “ dedi. Dursun, kampanyada yaklaşık 100-150  ünite kan toplamayı hedeflediklerini belirterek, sağlık problemi bulunmayan herkesi kampanyaya destek vermeye davetti.

“Bir Ünite Kan Bir hayat kurtarır “
Kan bağışı sonrasında AIDS, Hepatit C, Hepatit B, frengi testi ve kan grubu testlerinin de ücretsiz yapıldığını, bağışlanan kanların gerekli olan tetkikler yapıldıktan sonra talasemi, hemofili, anemi ve lösemi, ameliyat hane  hastalarında kullanıldığını dile getiren Doç.Dr. Recep Dursun; "Kan hizmetlerinde biz gereken hassasiyeti göstermekteyiz. Vatandaşlarımızdan da  gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz. Unutmasınlar ki bir ünite kan bir hayat kurtarabilir" şeklinde konuştu.

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır."

Misyonumuz

"Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır."