D.Ü. Tıp Fakültesi Genel Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

DSC 5279

Dicle üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Genel Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı ve Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M.Ufuk Aluçlu, dekan yardımcısı, başhekim yardımcıları, Anabilim Dalı Başkanları  ve öğretim üyeleri katıldı.

Bölüm başkanları bilgi verdi.

Akademik Genel Kurul toplantısında,Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nezahat Akpolat, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Toprak ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Büyükbayram bağlı Anabilim Dallarının 2016-2017 Eğitim Öğretim ve Akademik Faaliyetleri, uluslar arası ve ulusal bilimsel yayınlar, bilimsel toplantı, seminer  ve yürütülen çalışmalar hakkında genel bilgi paylaşımında bulunarak yeni akademik yılı için öngörülerini dile getirdiler.

“Eğitim kalitesini artıracağız”

Toplantının görüş ve öneriler bölümünde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M.Ufuk Aluçlu Tıp Fakültesinde  uygulanan ve yapılması planlanan projelere ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak “ Önümüzdeki eğitim yılında eğitim kalitesini geliştirmeyi ve Tıp Fakültesinin Akreditasyonunu sağlamayı düşünüyoruz.  Öğrenci sayımız artmıştır. Buna rağmen dershanelerimiz bu artışı kaldıracak kapasiteye sahip değildir. Geçen yıl hazırladığımız proje ile 4 derslik yapacaktık. Ancak tasarruf tedbirleri nedeniyle gerçekleştiremedik. İnşallah önümüzdeki yıl gerçekleştirebiliriz.” dedi.

“Hastanemiz 45 yıllık hastane “

Tıp fakültesi Hastanesinin 45-50 yıllık bir hastane. Olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. M.Ufuk Aluçlu; “ Hastanelerimiz ana binası o günün şartlarına göre yapılmıştır. Bu nedenle günümüz koşulların tam cevap verememektedir. Rektörlüğümüz tarafından hazırlanan proje Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulmuştur. Kentte yapılacak şehir hastanesi yerine Tıp Fakültesi bünyesinde yenibir hastane yapılması çalışmaları sürdürülmektedir. Eksiklerimize rağmen Hastanemizintercihe şayan tarafları vardır  ve en önemli tercih nedeni ise  Fakültemizde görev yapan Öğretim üyelerimizdir. Bu vesileyle tüm öğretim üyelerine, öğrencilere verimli, hayırlı ve başarılı bir yeni eğitim yılı diliyorum.“  şeklinde açıkladı.

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır."

Misyonumuz

"Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır."