online ran tel

banner logo

D.Ü. Hastaneleri Yönetimi Toplandı

IMG 6196

Yeni takviyelerle güçlendirilen hastane yönetimilk toplantısını gerçekleştirdi. Hastaneler Başmüdürü Sağlık YönetimiUzmanıYaşar Aslan başkanlığında yapılan toplantıyakatılan hastane müdür ve müdür yardımcılarının görev dağılımı yapıldı.

Başhekimlik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan Başmüdür Aslan;28 yıl sonra daha önce çalıştığım kuruma yeniden gelmekten mutluyum.Burada eski arkadaşlarımı görmekten de  çok mutluoldum. Yeni arkadaşlarla çalışacağım içinde ayrıca heyecanlıyım. ” dedi.

Başmüdür Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü;” Araştırmalara göre bir yöneticiçalıştığı  kurumda ancak beş yıl verimli olabiliyor. Beş yıl sonra kuruma alışıyor ve tabiri caizse adeta körleşiyor. Bazı şeyleri göremiyor. Onun için beş yıl bir yöneticiiçin  kurumda en çok verimli olduğu bir dönemdir.“ dedi.

“Hastane yönetimini iyi bilmeliyiz”

Hastane yönetimi ve organizasyonunun iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Başmüdür Sağlık Yönetim Uzman Yaşar Asla; “Yönetimin bilimi yoktur diyorlar,yönetim bir bilim dalıdır. Bunu da çok iyi bilmek gerekir. Bizler yönetim olarak hem planlama yapacağız, hem de planladığımızı uygulayarak etkin bir yönetim oluşturacağız. Bunun için de birliği ve  iletişimiçinde olmalıyız.Planlamadığımız,yürütemediğimiz, iş bölümü yapmadığımız ve denetimini yapmadığımız hiçbir işte başarılı olamayız.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Hastaneler karmaşık kurumlardır”

Hastanelerin karmaşık kurumalar olduğunu ifade eden Aslan; “50 den fazla branşlar bulunan hastanelerimizde hepimiz hastalara hizmet için varız.  Doktor sağlık hizmetini verirken,bizlerde onlara gerekli idari, mali ve teknik hizmetlerinde ihtiyaç duydukları sunmaklayükümlüyüz. Hasta memnuniyeti ve çalışan memnuniyeti için iyi ve kaliteli hizmet sunmak zorundayız. Onun için doktorlar ne kadar iyi hekimlik yaparsa yapsın, yönetim olarak iyi bir altyapıyı hazırlayamazsak kaliteli bir hizmet sunamayız. Yönetimimizde çok tecrübeli, deneyimli, arkadaşlarımız vardır. Ekibimizi genç ve dinamik  yeni arkadaşlarımızla takviye ettik.Daha da güçlendik.” Vurgusunu yaptı.

Fedakarlık birinci vazifemiz olmalı

Fedakarlık yöneticinin birinci vazifesidir” diyen Başmüdür Yaşar Aslan;Yöneticinin saat mefhumu yoktur. Hastanelerimiz 24 saat üzeri çalışan bir kurumdur. Yönetim olarak bizlerde 24 saat çalışmak ve denetimleryapmak zorundayız.Önceliğimiz sorunları tespit etmek ve çözüm yollarını bulmaktır.  dedi.

Başmüdür Yaşar Aslan konuşma sonunda toplantıya katılan hastane müdür ve müdür yardımcılarına “Dicle Üniversitesi Hastaneleri başmüdürlüğü Organizasyon Şeması’nı” dağıttı.

Şemaya göre görev dağılımı şöyle ;

Başmüdür Uzman Yaşar Aslan, İdari ve Destek Hizmetleri Müdürü OktayArıtürk, Mali Hizmetler Müdürü M.Sıddık Teksin ve Teknik Hizmetler Müdürü Haşim Kaya,

Müdür Yardımcılıklarına da, Mehmet Soysal, İsmail Karaman, Mehmet Şah Soner,  Fuat Doğmuş, Ahmet Bülent Baykale, Mürşide Belgin Nacitarhan ve Zelal Özel getirildi. Biyomedikal ve Kalibrasyon Hizmetleri Birimi Sorumluluğuna Ayhan Güngörmez getirilirken, Pnömatik Birimi sorumluluğuna da Bünyamin Durup getirildi. Hastaneler Nöbetçi Amirliğine de Mahmut Uluç,Cemil Ateşman,  Orhan Kaplan ve Adil Yaşar getirildi.

IMG 6200  IMG 6196

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır.

Misyonumuz

Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır.