online ran tel

banner logo

Birinci Çocuk Şenliği Renkli Başladı

IMG 6094

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Sosyal Komite  organizasyonunda gerçekleştirilen Birinci Çocuk Şenliği renkli başladı. Komite Başkanı Başhemşire Rahime Atlı Personel ve çocuklarına yönelik yapılan şenliğin geleneksel hale getirileceğini söyledi.

Üniversite yerleşkesindeki Konferans Salonunda yapılan Birinci Çocuk Şenliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Recep Dursun, Başhemşire Rahime Atlı, hastane personeli,  eş ve çocukları katıldı.

Sahnelenen oyun öncesi bir konuşma yapan Sosyal Komite Başkanı Başhemşire Rahime Atlı; “ Başhemşirelik görevini devir aldıktan sonra hastanelerimizde bir şeylerin eksik olduğunu his ettim. Bu eksikleri gidermek için mesai arkadaşlarımla Sosyal Komite’yi kurduk. Bu komite daha önce yaptığı ve yapacağı etkinliklere çocuk şenliğini de ekledi. İşte bu gün Birinci Çocuk Şenliğini izlemektesiniz.

1.Çocuk Şenliği

Atlı konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 1. Çocuk Şenliğimiz gerçekten büyük bir özveri ile hazırlandı. Aslında çocuk şenliğini yapmamızdaki en önemli neden, çocuklarımızın sosyal yönünü geliştirmek, yani hayatlarında derin izleri olacak bir günü yaşatmak diye düşünüyorum. Biz bu etkinliği gerçekleştirirken aslında bizlerin hayatında da güzel  bir iz bıraksın istedik.  Amacımız personellerimizi, eş ve çocuklarını bir araya getirip, hem kaynaştırmak, hem de  eğlendirerek motivasyonlarını artırmaktır. Bu yöndeki etkinliklerimiz devam edecek. Bu güzel etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan Başhekimimiz sayın Prof.Dr. Ali Kemal Kadiroğlu’na  ve tüm misafirlere ve davetlilere katılımlarından dolayı  teşekkür ediyorum. “

Çocuklar hem eğlendi hem oynadı

Dicle Üniversitesi Tiyatro Grubu Öncü Çocuk Kulübü oyuncularının sahnelediği  Tom ile Jeri müzikal oyunu başlamadan önce oyuncular çocuklara neşeli dakikalar yaşattı.Çocukları sandalye kapma, ve balon patlatma oyunları başta olmak üzere  çeşitli oyunlarla eğlendiren tiyatro gurubu, daha sonra Tom ve Jeri müzikal tiyatro oyununu sahneledi. 40 dakika süren oyun çocuklara neşeli dakikalar yaşattı. Palyaço ve kovboy karakteri de  çocukların ilgi odağı oldu. Oyun sonundan oyuncular çocukların ve ailelerinin ilgi odağı oldu, birlikte hatıra fotoğrafları çekildi.

D.Ü.Hastanelerinde ilk kez gerçekleştirilen Birinci Çocuk Şenliğine yoğun katılım ve büyük ilgi gördü. Çocuklar ve ailelerinin üzerlerinden atabileceği bir ortamın yaratılmış olması, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerekliliğini gösterdi.

IMG 6094 IMG 6100

IMG 6117

IMG 6138

IMG 5985  IMG 6016

IMG 6032  IMG 6036

IMG 6043  IMG 6055

IMG 6062  IMG 6065

IMG 6080  IMG 6082

IMG 6086  IMG 6091

IMG 6094  IMG 6100

IMG 6113  IMG 6114

IMG 6117

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır.

Misyonumuz

Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır.