Haberler

Dicle Üniversitesi ; “Sağlık Sektörü ve Alternatif Turizminde’’ biz de varız’’ dedi.

1 1

Dünya’da ilk kez Antalya’da düzenlenen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre  Fuarı Hestourex’e Dicle Üniversitesi Hastaneleri de katılarak stant açtı.

Antalya’daki  Expo Center’da 6–9 Nisan tarihleri arasında yapılan fuara 150 ülkeden 4 bin kişilik satın alma heyeti katıldı. Dicle Üniversitesi Hastaneleri de Fuara katılarak açtığı standa Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Recep Dursun ve Hemşire Medine Girgin temsil etti. Katılım ile ilgili açıklama yapan Doç.Dr. Recep Dursun; “ Fuara katılarak  Türkiye ve Dünyadaki Sağlık Sektöründe ve Turizminde ’’biz de varız’’ dediklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı çatısı altında düzenlenen ve Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı Hestourex’e ilginin  büyük olduğunu belirten Dursun; . Bu kongre ve fuarda etrafımızdaki coğrafyada Ortadoğu’dan, Balkanlardan, Afrika’dan ve Avrupa’dan katılımcılar stantlarımıza büyük ilgi gösterdi. “ dedi.

Bakan Çavuşoğlu Hestourex’in önemini anlattı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldığı tüm programlarda Hestourex’in önemine değindi. Dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Bunu sürdürülebilir bir hale getirmemiz gerekiyor. Antalya’nın sağlık turizminde artık merkez olması lazım. Marka üniversitelerimiz var, araştırma hastanelerimiz var,” şeklinde açıkladı.

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Recep Dursun Antalya da Yerel Kanallara Röportaj vererek Dicle Üniversitesini ve Diyarbakır’ı anlattı.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Diyarbakır Valiliğinin katkıları Karacadağ Ajansının sponsorluğuyla açtıkları stanttın  yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Dursun; “. Aynı zamanda diğer stantlara ziyaretler yapıldı. Hem görüş alışverişinde bulunuldu hem de karşılıklı tanıtımlar yapıldı. Standımıza sağlık bakanı müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ziyaret etti. Kendileri Diyarbakır’ı çok önemsediklerini ve bu fuarda olmamızdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yönetim Kurulu toplantı yaptı

Dicle Üniversitesi Yönetim Kurulu Hestourex Sonrası Değerlendirme Toplantısı Yaptı. Başhekimlik  Konferans Salonunda Rektör Yardımcısı ve Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıda, sağlık turizminin önemine değinildi ve oluşturulan sağlık turizmi ekibi ile çevre il ve ilçelere gerekirse komşu ülkelere de ziyaretlerin yapılması kararlaştırıldı.

1 2  1 41 6  1 111 12  1 3

1 13  1 14

1 15

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır."

Misyonumuz

"Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır."