D.Ü.Hastanesindeki Yangında Başarı Gösterenlere Teşekkür Belgesi Verildi

IMG 8406

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde üç Nisanda meydana gelen yangını özveri çalışmaları sonucunda bir saat gibi kısa bir sürede söndürerek bir felaketin önüne geçen hastane, Üniversite itfaiye ekibine,  Afat, Umke, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine ve Teknik Hizmetleri Müdürlüğü, Proje ve Mühendislik Hizmetleri Koordinatörlüğü, Hastane sivil savunma ekibi, hastane güvenlik, Başhemşirelik, Otomasyon Merkezi  ve diğer personellerin özverili çalışmaları sonucu teşekkür plaketi verildi.

Başhekimlik toplantı salonunda yapılan törene Rektör prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardımcısı Eyyüp Tanrıverdi, Rektör Yardımcısı Tahsin Kılıç, Rektör Yardımcısı ve Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu,  Genel Sekreter Vekili Kenan Yakupoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Uluçlu ve çok sayıda konuk ve personeller katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu,” 3 Nisan günü hastanemiz bir yangın tehlikesi geçirdi. Bunu duyar duymaz hemen olay mahalline intikal ettim. İlk önce ameliyathaneye girdim. O esnada üç hastamız ameliyat masasında idi, biri beyin Cerrahi, biri ortopedi ve bir hastamızda Genel Cerrahi bölümünün hastasıydılar. Hastalarımızı hemen itinalı bir şekilde diğer hastanelerimize transfer ettik. Dumandan göz gözü görmüyordu.  Diğer hastalarımızı da dumandan etkilenmesin diye üniversitemizin diğer hastanelerimize  transfer ettik. Hemen Başmüdür Yaşar Aslanla bir kriz masası kurduk. Dediğim gibi göz gözü görmüyordu. Herkes canla başla çalıştı. Tüm ekip temkinli, şevkle, canla başla çalışarak yangın yaklaşık bir saat gibi kısa bir sürede kontrol altına alındı. Ekip organizeli bir şekilde eksi birdeki yoğun bakımdan hastalarımızı diğer hastanelerimize transfer ettik. Personellerimizi toplama alanına topladık. Rektör yardımcılarımızın bize büyük yardımları oldu. Rektörümüz kısa bir sürede yangın mahalline geldi. Buda bize büyük bir güç verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.   “ dedi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Talip GÜL konuşmasında şöyle dedi "Geçtiğimiz Pazartesi günü hastanemiz çok büyük tehlike atlattı. Bu her kuruluşun başına gelebilir. Önce sabotaj mı diye düşündük. Sonra elektrikten kaynakladığını gördük. Ekiplerimiz çok organize bir yöntemle ile  felaketi kısa bi sürede atlattık. Afet ekibi, Umko ve üniversitemiz ekibi yangı söndürdü.Ameliyattaki hastalarımız uyandırılmadan diğer hastanelerimize transfer edildi. Bu tabiî ki büyük bir başarıdır. Buda elbetteki yönetimle oluyor, lafla değil.  Biz hepimiz bir aileyiz. Üniversitemizi birlikte sahiplenmemiz. Evinize giderken büronuzdaki elektriği, söndürüyor, musluğu kapatıyorsanız sorumlu birisiniz. Bir lamba deyip geçmeyiniz. Açik kalan o lamba bir yangına sebep olabilir. Tabi ki çok güzel ve büyük hedeflerimiz vardır. Ancak Üniversitemizin  mevcut  halini de korumalıyız. Birçok fakülte, yüksekokul ve merkezlerimiz var, ancak bunardan en önemlisi  hastanemizdir. Bu hastaneyi çok iyi bir hale getirmek zorundayız.Buda sizlerin desteğiyle olur.  Yöneticiler olarak bu konuda sürekli toplantılar yapıyoruz. Yönetimimizde profesörden temizlikçisine kadar, yediden yetmişe mutlu olsun istiyoruz. Prensibimizde kırmamak ve şefkatle yaklaşmak vardır. Ancak çalışmayanları da af etmeyiz.    gerekir. Unutmayınız ki bizim yönetimimizde olmak  “ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmalarının ardından ilgililer teşekkür belgelerini Rektör Prof.Dr. Talip GÜL’ün elinden aldı. Daha sonra bütün personel, mini bir tatbikat olmak üzere Başhekim Yardımcısı Yrd Doç. Veysi Bahadır koordinatörlüğünde Hastane Toplanma Alanına geçti. Burada verilen kokteyl ile etkinlik sona erdi.

IMG 8406  DSC 4601

DSC 4623  IMG 8374  DSC 4587  DSC 4603

DSC 4619  DSC 4658

DSC 4657  DSC 4637

DSC 4622  DSC 4571

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır."

Misyonumuz

"Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır."