online ran tel

banner logo

Müzik Eşliğinde Kemoterapi

kemoterapi muzik2

D.Ü. Onkoloji Hastanesi Kemoterapi ünitesinde tedavi gören kanser hastaları şarkılar eşliğinde eğlenerek hastalığın vermiş olduğu sıkıntılarından az da olsa kurtulma olanağı buldu.

Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi bünyesinde hizmet veren kemoterapi ünitesine  tedavi için başvuran hatalara moral vermek amacıyla  personeller tarafından  etkinlik düzenlendi.

Kanser hastalarına  tedavi süresince hastanede olduklarını  bir anda olsa unutturmak, amacıyla  personeller tarafından kemoterapi  servisinde düzenlenen müzikli etkinlikte, hastalar şarkılar eşliğinde eğlenerek hastalığın vermiş olduğu sıkıntılarından bir nebze de olsa kurtulma fırsatını buldu.

Kendi Yazdığı Şiiri  Okudu

D.Ü. Onkoloji Hastanesi Kemoterapi servisinde tedavi alan Ebru Evsan (32) adındaki hasta “Burada kemoterapi gören hastalar için güzel bir etkinlik düzenlendi.  Tedavi alırken hoşça vakit geçirdik. Etkinliği düzenleyen ve emeği geçen personellere teşekkür ederim. Etkinlikte bana de kendim yazdığım şiiri okuma fırsatı verdikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum. Şiir, bazen insanlara  söylemek istediğimizi söyleyemediğimizi kaleme döküp dile getirdiğimizdir.  Benimde birçok dönem böyle anlarım oldu. Normalde her şeyi içime attığım için şairliğe kendimi verdim. Yıllar oldu bu şiirleri yazalı. Yüze  yakın şiirim vardır. Allah nasip eder ve bu hastalığı yenersem, şiir kitabı çıkarmayı düşünüyorum.” dedi.

Halay Eşliğinde Kemoterapi

Hastalar için müzik programları dahil birçok sosyal aktivitelerin düzenlendiği ünitede, personeller tarafından hazırlanan eğlence programında kanser hastaları gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Sağlık personelleri tarafından bugün düzenlenen müzikli eğlencede  hastalar halaylar çekerek hastalığın verdiği olumsuzlukları da üzerlerinden atma fırsatı buldu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek resmi Onkoloji Hastanesi olan D.Ü. Onkoloji Hastanesi bünyesindeki kemoterapi ünitesi,  günde onlarca hastaya hizmet veriyor.

kemoterapi muzik2  kemoterapi muzik

kemoterapi muzik3

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır.

Misyonumuz

Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır.