Hasta Rehberi.

banner logo

Hastanemize Geldiğinizde

polikliniklerimiz

Eğer polikliniğimize gelmişseniz; hangi polikliniğimize gelmişseniz direk ilgili polikliniğe giderek "Poliklinik Sekreteri"olan arkadaşlarımız sizleri karşılayacak ve sizlere yardımcı olmak için görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerdir. Polikliniklerimize eğer randevu alarak gelmişseniz randevu saatinden, lütfen en az 30 dakika erken geliniz. Siz geç geldiğinizde, sizden sonraki randevularda aksamalar olduğundan alacağınız hizmette aksama olmaması amacıyla aldığınız randevu saatinden en az yarım saat önce ilgili polikliniğimize başvurunuz.  Randevularınızda yaşanan problemlerinizi Hasta İletişim Birim Sorumlusuna bildiriniz veya poliklinikte bulunan Geri Bildirim Formu ile bize geri dönüş sağlayınız.

Hastanemizdeki tüm süreçlerinizde her türlü yardım talebinizi"Danışma Hizmetleri"görevini üstlenmiş arkadaşlarımıza iletebilirsiniz. Onlar, hastanemizle ilgili her türlü işleyişi iyi bilen ve sizi rahat ettirmek isteyen arkadaşlarımızdır.

Poliklinikte işlemleriniz bitip evinize döndüğünüzde, Eğer sağlığınızla ilgili ciddi sıkıntılar yaşadığınızı düşünüyorsanız vakit kaybetmeden Acil Hastanemize (mesai saatleri dışında) başvurunuz.

Eğer hastanemizde yatarak tedavi olacaksanız; Size verilen yatış evraklarıyla ilgili kliniğimize başvurunuz. Klinik personellerimiz yatış işlemlerinizi gerçekleştirerek size uygun bir yer belirledikten sonra yatış işlemlerini tamamlamış olacaksınız. Artık doktorlarımız hastalığınıza ilişkin tedavi sürecini başlatmış olacaktır. Fakat değerli eşyalarınızı evde bırakmanızı rica ediyoruz. Ameliyat veya başka bir girişimsel işlem yapılacak ise, tüm ziynet eşyalarınızın çıkartılacağını hatırlatmak isteriz. Yanınızda değerli eşyalar var ise, refakatçinize yada güvendiğiniz bir yakınınıza emanet ediniz.

Hemşireniz tarafından size, hastane numaranız ve doğum tarihinizin yazılı olduğu bir kimlik bilekliği verecektir. Bu bilekliği hastanede yattığınız süre boyunca takmanız, işlemlerinizin güvenli yapılabilmesi adına önem taşımaktadır.

Odalarımızda enfeksiyon kontrolünü ve güvenliğinizi sağlamak için yiyecek bulundurulmamasına önem veriyoruz. Buzdolabınızı içecekleriniz için kullanabilirsiniz.

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde hastalarımızın güvenliğine önem veriliyor. Eğer sorularınız ve endişeleriniz varsa mutlaka bize söyleyin ve anlamadıysanız tekrar sorun. Sağlığınız, doktorunuzun, hemşirenizin ya da diğer sağlık bakım profesyonellerinin size söylediği şeyleri anlamadığınızda utanmanızdan çok daha önemlidir. Güvenliğinizle ilgili herhangi bir şeyi sormaktan çekinmeyin.

Hemşire veya doktora yanlış tedaviyi aldığınızı düşündüğünüzde bunu söylemekten çekinmeyin. Uygulanan tedaviye dikkat edin. Doğru tedavileri ve ilaçları doğru sağlık profesyonelleri tarafından aldığınızdan emin olun. Varsayımlarda bulunmayın.

Herhangi bir şey size doğru gelmediğinde hemşire ya da doktora söyleyin.

Sizinle ilgilenecek kişilerin ellerini yıkayıp yıkamadıklarına dikkat edin. Sağlık ekibi "sabun ve su"dan daha etkin olan özel el temizleme ürünleri de kullanabilir.

Hemşire ya da doktorunuzun herhangi bir tedavi ya da ilaç uygulamadan önce bilek bandınızı kontrol ederek ya da isminizi sorarak kimliğinizi doğruladığından emin olun. Tanılarınız, uygulanacak tıbbi testler ve tedavi planınız konusunda kendinizi eğitin.

Durumunuzla ilgili bilgi isteyin. Hangi ilaçları aldığınızı ve neden aldığınızı bilin. İlaç hataları dünyada en sık yapılan sağlık bakım hatalarıdır. İlaçların amacını sorun. Ayrıca ilacınızın yan etkileri konusunda da sorular sorun.

Bir ilacı tanıyamadıysanız ilacın sizin için olup olmadığını doğrulatın. Ağız yoluyla alınan ilaçları yutmadan önce sorun ve serum-sıvı kaplarının paketlerini okuyun. Eğer bunu yapacak kadar kendinizi iyi hissetmiyorsanız, refakatçinizden sizin için yapmasını isteyin.

Eğer serum verildiyse, hemşirenize sıvının "bitmesinin"ne kadar süreceğini sorun. Eğer doğru şekilde damlamadığını düşünüyorsanız hemşirenize söyleyin (çok hızlı ya da çok yavaş).

Her yeni bir ilaç aldığınızda, doktorlarınıza ve hemşirelerinize allerjileriniz hakkında ya da geçmişte aldığınız ilaçlara karşı verdiğiniz olumsuz reaksiyonlar hakkında bilgi verin.

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"En yüce değer, bilgi; en üstün hizmet, insana hizmettir" anlayışıyla Avrupa Birliği standartlarında, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Türkiye ve Ortadoğu’da güvenle anılan bir referans hastane olmaktır.

Misyonumuz

Hasta ve hasta yakını odaklı, tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Avrupa Birliği kalite standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır.