Öğretim Üyelerine Hastanenin İdari ve Mali Konularında Bilgi Verildi

DSC 2882

Başhekim Kadiroğlu; “Hastanelerimizde üretilen sağlık hizmetinin kaliteli bir şekilde devam etmesi için bütünlük içerisinde hareket etmekle mümkün olabileceğine inanıyorum.”

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Tıp Fakültesi’nde görev yapan öğretim üyeleri ile toplantı yaptı. Kadiroğlu yaptığı toplantıda hastanelerindeki idari ve mali konularında detaylı bilgi verdi.

Başhekimlik Konferans Salonunda yapılan toplantıya hastane yönetimi, Anabilim Dalı Başkanları ve öğretim üyeleri katıldı.

Başhekim Kadiroğlu burada yaptığı konuşmada ; “ Hastanelerimizin başarılı olabilmesi için, her bir saniyesi ve her bir dakikasında üretilen sağlık hizmeti ve üretilen bu sağlık hizmetinin de kaliteli bir şekilde devam etmesi için bir bütünlük içerisinde hareket etmekle mümkün olabileceğine inanıyorum. Öyle zannediyor ve inanıyorum ki, sizler de bu düşüncelerimi benimle birlikte paylaşıyorsunuzdur. Zira biz bunu bir bütünlük içinde gerçekleştiremezsek, parça parça halinde hareket edersek, hastanelerimizde tam verim elde edemeyiz”. Dedi.

Bütçenin yüzde 75’i personel gideri

Kadiroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü ; “Sosyal Güvenlik Kurumundan gelen bütçesinin yüzde 75’i personel giderlerine gidiyor. 696 KHK ile geçici işçi statüsünden daimi işçi statüsüne geçen bin 827 kişinin işvereni durumundayız. Bu personellerimizin SSK primleri kesenekleri ve vergileri tamamen tarafımızdan ödeniyor. Denge, maaşlar, performans ve vergiler ile birlikte bu rakam yaklaşık 16 milyona yakın bir ücrete tekabül etmektedir. Bununla beraber Hastane geneleninde giderlerin azaltılması ve gelirlerin artırılması yönünde detaylı çalışmalar yaptıklarını” beyan etti.

Sağlık Turizmi Yapacak 15 Üniversite Hastanesinden Biriyiz.

Yapmış olduğumuz bir önceki çalışmalar ile Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıkta Kalite Standartları “denetiminde 89.6 puan aldıklarını dile getiren Başhekim Kadiroğlu; Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerini olarak Sağlık Turizmi yapma noktasında önümüz açıldı. Hocalarımızın sayesinde Sağlık Turizmi ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bir İngilizce sayfa hazırladık, alt yapımızı oluşturduk. Çalışacak hocalarımızı belirledik, müracaatımızı yaptık ve bu konuda ön onay aldık. Şu an Türkiye’ deki Üniversiteler bağlamında Sağlık Turizmi yapacak 15 üniversite hastanesinden biriyiz. Böyle bir avantajımız var. “ dedi.

Toplantı soru, cevap ve temennilerle sona erdi.

DSC 2879 DSC 2882 DSC 2884 DSC 2887