Yeniden Dizayn Edilen Biyomedikal Birimi Açıldı

DSC 2611

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde yeniden dizayn edilenBiyomedikal Birimi açıldı. Hastane bünyesinde açılan Biyomedikal Birimi Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal KADİROĞLU tarafından açıldı. Açılış törenine Hastane yöneticileri ve çok sayıda personel katıldı.

Biyomedikal Birimi koordinatörü Ayhan GÜNGÖRMEZ, “Birimde Tıbbi cihaz envanter kayıtlarının oluşturulması, arızalarının giderilmesi, kalibrasyon ölçümlerinin planlanması ve yapılması, tıbbi cihazların alım kararı aşamasında satın alma birimi ve ilgili bölüme teknik danışmanlık sağlanması, dış hizmet periyodik bakım ihtiyacı olan tıbbi cihazların bakım programlarının hazırlanması, kit karşılığı hizmet verilen cihazların arıza takiplerinin yapılması gibi hizmetlerin yürütüldüğünü ”söyledi.

Cihazlar ve birimde yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU; Daha önce firmalara gönderilerek tamiri yapılan cihazların, Üniversitemiz Hastanesi bünyesinde kurulan biyomedikal birimi ile hızlı ve düşük maliyetlerle tamir edildiğini dile getirerek “Göz Kliniğinde arızalanan bir cihazın 20 bin TL karşılığında tamir edilmesi talep edilmişti. Cihaz Biyomedikal birimimizdeki görevli arkadaşlarımız sayesinde 200 TL’lik çok düşük bir maliyetle tamir edildi” diyen KADİROĞLU, birimdeki görevlipersonelin  alanında deneyim ve tecrübeye sahip olduklarını cihazların kolayca tamir edilebildiğini söyledi.

Biyomedikal birimi sayesindeKamu yararına toplamda 6.777.925,00 TL tasarruf sağlandı.

Dicle üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ise, Açılan Biyomedikal biriminin hastanede çok büyük oranda kazanç sağlayacağını ve hastanenin dış giderlerini azaltacağı belirtildi. Biyomedikal birimi bu yıl içerisinde 6 milyon 777 bin 925 TL Kamu yararına tasarruf sağladığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Talip Gül, “Hastanemizin Biyomedikal Birimini açmış bulunmaktayız. Biyomedikal birimimiz  hastanemizdeki tüm cihazlara hizmet veren bir merkezdir. Geçmiş yıllarda hastanemizdeki bu cihazların bakım ve onarımı hizmet alım yoluyla başka firmalara verilmekteydi bozulan bir cihazı dışardan tamir etmek istediğimiz zaman çok fahiş fiyatlarla tamir etme yoluna gidiliyordu artık çok cüzi bir ücretle bizim buradaki teknik ekibimiz bu işleri haletmektedir. Biz yönetime geçtikten sonraBaşhekimiz Ali kemal hocanın başkanlığında Biyomedikal ünitemizi kendimiz kuralım fikri oluştu. Hastanemizdeki tüm cihazların bakımı ve onarımı tekrar hizmete katılım hizmetini kendimiz yapalım diye bir karar aldık. O karar doğrultusunda hastane yönetimimiz çok iyi bir çalışma yapmış bugün onu görüyoruz. Arkadaşlarımız bu çalışma sonucunda Biyomedikal birimini hizmete dönüştürmüşler. Bu Biyomedikal birimi ile hem hastanedeki hizmetlerin aksamamasısağlanmakta hem de hastanemiz döner sermayesinde dış firmalara verilen para miktarı çok azalmıştır, buda bizi mutlu etti. diye konuştu.

Doğu ve G.Doğu Anadolu  Bölgesinin en büyük hastaneleri olduklarını  belirten Rektör GÜL;  Böyle büyük hastanelerde teknik cihazlar ,makinalar hizmet veren çok büyük teçhizatlar vardır bunların bakımı için böyle bir birimin kurulması gerekliydi bu gerçekten hastanemiz için çok büyük bir hizmettir. Bu hizmeti hastanemize kazandıran başta Başhekimimiz Ali Kemal hocamıza ve tüm hastane yönetimine, emeği geçen herkese teşekkür ederim,dedi.

Açılış konuşmasından sonra ,Rektör GÜL ve beraberindekiler Biyomedikal Birimindeki atölyeleri gezerek çalışanlarla sohbet etti.

DSC 2567 DSC 2569 DSC 2588 DSC 2611 DSC 2617 DSC 2624 DSC 2632 DSC 2651 DSC 2654 DSC 2661 DSC 2713