Tüm Çalışanlarımıza İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimleri Verildi

DSC 2069

Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışma hayatına yönelik 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde Çalışan tüm personellerimize İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri verildi.

Söz konusu Kanun çerçevesinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri olarak yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunca 26.02.2018 tarih ve 2 sayılı toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Sürekli İşçi Kadrosuna geçirilen personellerle birlikte toplam da 2500 çalışanımıza,Başhekimliğimiz İş Sağlığı Güvenliği Birimi ve Eğitim Birimimiz Koordinasyonunda 16-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında  Dicle Üniversitesi Rektörlüğü  Kongre merkezinde “Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, İşyeri temizliği ve düzeni, İş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, Meslek hastalıklarının sebepleri, Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, İlkyardım ve Teknik Konular , Tahliye Planları  ve İş Sağlığı ve Güvenliği “hizmetleri konusunda uzmanlar tarafından eğitimler verildi.

DSC 2046 DSC 2050 DSC 2053 DSC 2054 DSC 2055 DSC 2069