Kardiyologlar Diyarbakır’da Bir araya Geldi

DSC 96976710

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Kardiyoloji Anabilim Dalı ve Türk Kardiyoloji Derneğinin birlikte organize ettiği “Sol Ana Koroner ve Bifurkasyon Toplantısı” yapıldı.

Diyarbakır da yapılan Sol Ana Koroner ve Bifurkasyon toplantısının açış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Tıp fakültesi  Kalp Hastanesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Toprak, bu toplantıyı önemsediğini belirterek; “ Kardiyoloji anabilim dalımızda şuana kadar  eğitim, araştırma konularında elimizden geleni yaptık. Genç arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.  Onlar sayesinde iyi bir ivme kazandık. Hem merkezimiz hem de çevremizdeki tüm arkadaşlarımız zor koşullarda büyük bir özveri ile  gün geçtikçe daha iyi bir şekilde çalışmalarını yapmaktadır.  Toplantılar açısından Diyarbakır verimli bir yer. Hem üniversite, hem kardiyoloji alanında nerdeyse gün başına  birden fazla  bilimsel etkinlik düşüyor. Kardiyoloji alanında bizim burada çok sayıda toplantılar yapıldı. “ dedi.

“Misafirperverliğiniz içi teşekkürler “

Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Enver Atalar da konuşmasında, toplantıyı düzenleyen hocalara teşekkür ederek; “ Gerçekten bu toplantı küçük bir  kongre havasında  yapılıyor.   Her kesin ellerine sağlık.  Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim.  Daha illeri yıllarda burada yeni toplantılar yapmak için bizi heveslendiriyorlar. Bir çok ilde böyle  toplantılar yapıyoruz.  Diyarbakır’dan böyle bir talep geldiğinde çok sevindik.

Benim girişimsel kardiyoloji birliği başkanı olarak yapmayı istediğim yada  vurgulamak istediğim  şeylerden  bir tanesi da doğru işler yapmamız, girişimsel kardiyologlar olarak fazlasıyla özverili  çalışıyoruz.  Hatta abartıyoruz.  7/24 çalışan başka bir meslek grubu yoktur.  Ama her zaman doğru çalışalım İnşallah hepimiz için iyi bir toplantı olur. “ şeklinde konuştu.

Üç oturum halinde yapıldı.

Üç oturum halinde yapıldı. Prof. Dr. Enver Atalar ve Prof. Dr. Nizamettin Toprak’ın Başkanlığını yaptığı birinci oturumda D.Ü. Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Faruk Ertaş, Bifurkasyon Lezyonlarına Teorik Yaklaşım konusunda sunum yaptı.

Talat Keleş, Ertan Ural, Oğuz Yavuzgil, Ömer Alyan, Feyzullah Beşli, Zülküf  Karahan ve Fehmi Kaçmaz, Oğuz Yavuzgil, Erkan Baysal, Hasan Kaya, İ. Halil Dedeoğlu, Mert Evlice Mesut Gitmez, Aykut Yılmaz, Reşit Tanırcı ve Emin Asoğlu’nun da panelist olarak katıldığı toplantının ikinci oturumunda “ Ana Kornea Lezyonlarına Yaklaşım”, Üçüncü oturumda ise “Komplex Koroner  İşlemlerde  Anfiagregan  Antikagregan” konularında sunum yapıldı.

Saat 14.00 de başlayan “Sol Ana Koroner ve Bifurkasyon Toplantısı” toplantı 4 dörbuçuk saat sürdü.

DSC 96536699 1 DSC 96546700 DSC 96576701 DSC 96596702 DSC 96626704 DSC 96666705 DSC 96686706 DSC 96776707 DSC 96856708 DSC 96946709 DSC 96976710