online ran tel

banner logo

Dünya Hemşireler Günü Kutlandı

Dicle Üniversitesi Hastaneleri ve Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu işbirliğiyle 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Hemşireler Haftası kapsamında konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konferansa

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Gören, Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mahmut Mete, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Medine Erkan, Başhemşire Uzm. Selda Budak, öğretim üyeleri, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hastaneler Başhemşiresi Uzman Selda Budak, modern hemşireliğin kurucusu olan Florence Nightingale’nin 854 Kırım Savaşı sırasında gösterdiği yararlılıklarla dünya çapında bir kahraman olduğunu ve doğum günü olan 12 Mayıs’ın hemşireler haftası olarak kutlandığını dile getirdi.

“Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir” diyen Budak, hemşirelik mesleğinin incelikleri hakkında bilgiler verdi. Hemşirelik hizmetlerini ve iyi bir hemşirenin özelliklerine de değinen Budak, hemşireliğin manevi duygusu yüksek bir meslek olduğunu söyleyerek, sağlık hizmetinde hemşireliğin önemli bir yapı taşı olduğunu söyledi.

Hemşireler olmadan başarılı olunmaz

Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mahmut Mete de yaptığı konuşmada Florence Nightingale’in hayatı, çalışmaları, yaptığı fedakârlıklar hakkında bilgiler verdi. Hemşirelik mesleğinin kutsallığına dikkat çeken Mete, Dünya Sağlık Örgütünün 2006 yılında aldığı kararla hemşireler olmadan başarılı olunmayacağını belirttiğini sözlerine ekledi.

Türkiye’de hemşireliğin, sağlık hizmeti veren ekip üyelerinden biri olarak önemli bir yere sahip olmakla birlikte hak ettiği değeri göremediğini belirten Mete, tüm hemşire ve hemşire adaylarının günün kutladı.

Hemşirelik profesyonelliktir.

Açılış konuşmalarının ardından “Hemşirelikte Profesyonellik” konusunda bir sunum yapan Prof. Dr. Türkinaz Aştı, hemşirelerin değişimde bir güç olduğunu ve hemşirelerin küçümsenmeyecek sayıda olduğunu söyledi.

Aştı, meslek ve meslekleşme sürecinden bilgiler vererek, “Hemşirelik, bir toplum hizmeti olarak uzun yıllar varlığını korumuş, insanların sağlığını geliştirmek ve bakımını sağlamak isteği ile ortaya çıkmıştır” dedi. Hemşireliğin gelişimi ve değişimi ile ilgili bilgiler de veren Aştı, hemşirelik mesleğinin dinamiklik istediğini vurguladı.

“Kaliteli bir hemşirelik eğitimi için akademisyen hemşirelere çok ihtiyaç var ”diyen Aştı, akademik personel azlığına değindi. Aştı, hemşirelikte profesyonelliğin duruştan, durumdan, derinlikten ve eğitimden geçtiğini de ifade etti.

“Türkiye’de Değişen Sağlık Politikaları ve Hemşirelik” konusunda konuşan Yrd. Doç. Dr. Arzu Kader Harmancı Seren de, sağlık hizmetlerinin  Koruyucu Sağlık Hizmetleri, Tedavi Edici Sağlık Hizmetleri ve Rehabilite Edici Sağlık Hizmetleri olarak üç ana başlık altında toplandığını söyledi.

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır.

Misyonumuz

Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır.