online ran tel

banner logo

Tıp Literatüründe Nadir Görülen Bir Vaka

Hastanın karnından bebekle birlikte,  Yirmi kilo ağırlığında dev bir kitle çıktı.

Dicle Üniversitesi Hastanelerine doğum sancısıyla gelen ve sezaryenle doğum yapan bir  hastanın karnından  bebekle birlikte 20 kg

ağırlığında bir kitle çıktı.

Doğumu gerçekleştiren  Doç. Dr.Muhammet Erdal Sak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada hastanın kliniklerine doğum sancısıyla geldiğini, yapılan tetkiklerinde  miad gebelik (doğum gecikmesi- gün aşımı.) ile birlikte büyük bir kitle tespit ettiklerini söyledi.

Başarılı bir operasyon

Yaptıkları başarılı bir operasyonla sezaryenle doğan bebekle birlikte 20 kğ ağırlığındaki dev kitleyi de aldıklarını belirten Kadın Hastalıkları ve  Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muhammet Erdal Sak; “24 yaşında ve 4 çocuk annesi olan hastamız. Doğum sancısı ile bize geldi. Yaptığımız tetkiklerinde hastamızın karnında bebekle birlikte yumurtalıktan kaynaklı 20 kğ. ağırlığında dev bir kitle tespit ettik. Başarılı operasyonla hastamızın karnındaki bebekle birlikte, bebeğin neredeyse 10 kat ağırlığındaki dev kitleyi de çıkardık. Bu ölçülerde bir kitleye tıp literatüründe nadir rastlanan bir durumdur.  Kitleyi patolojiye gönderdik, iyi huylu çıktı. Şimdi annenin de bebeğinde sağlığı gayet iyi. Yakında taburcu edeceğiz. “ dedi.

Adını açıklamak istemedi

Adının açıklanmasını istemeyen hasta; “ Sanki karnımda büyük bir yük, bir ağırlık taşıyordum.Oturup kalkmada, yürümede zorluk yaşıyordum. Müthiş bir sancı ile Dicle Üniversitesi Hastanesine geldim. Beni Kadın Hastalıkları Doğum Anabilim Dalı Kliniğine yatırdılar. Yapılan tetkiklerim sonucunda hemen ameliyata aldılar. Allah sayesinde Dr. Muhammet Erdal Sak  ve ekimi sayesinde sağlığıma kavuştum. Bebeğimin de sağlığı yerinde. Benimle çok ilgilendiler. Doktorlarıma, hemşire ve diğer personellere çok teşekkür ederim.

Haritalar

Adresimiz:
21080 Kampüs Sur
Diyarbakır Türkiye
Çalışma Saatlerimiz
Hafta içi 08:00 - 12:00  ve 13:00 - 17:00
Ziyaret Saatlerimiz: Her gün 13.00-14:00

Vizyonumuz

"Halka Hizmet, Hakka Hizmettir" anlayışıyla, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartları çerçevesinde, sürekli bilgi ve teknolojisini yenileyebilen, Ülkemizde ve komşu ülkelerde güvenle anılan bir referans hastane olmaktır.

Misyonumuz

Hasta, hasta yakını ve çalışan odaklı, çağdaş tıbbi etik ilkelerini benimseyen, Sağlıkta kalite ve Akreditasyon standartlarına uygun ve katılımcı yönetim anlayışı ile bütüncül bir sağlık hizmeti sunmaktır.