D.Ü. Uluslararası Üroloji Kongresinde Birinci Oldu

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan “Bu başarı verilen hizmetin, uyum içerisinde, birlikte çalışmanın ve birikimin sonucudur.” dedi.

Fotoraf0069

Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te düzenlenen, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin katılımıyla gerçekleşen (SEEM 2011) Uluslararası Üroloji Kongresinde sunulan 140 bilimsel bildiri arasında en fazla bildiri sunan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Üroloji Kliniği birinci oldu.

Yaptığı başarılı ameliyatlarla göz dolduran Dicle Üniversitesi Hastaneleri Üroloji Kliniği, bilim alanında da başarılı adımlar atıyor. Modern tıbbın tüm imkânlarını kullanarak hastalara hizmet sunan kliniğin genç ve yetenekli öğretim üyeleri, bilimsel alanda da daha önce görülmemiş başarılara imza atıyor. Yılda bir kez yapılan Uluslararası Üroloji Kongresinde (SEEM 2011) sunulan 140 bilimsel bildirinin 18 tanesini tek başına göndererek kongreye en fazla bilimsel katkıyı sağlayan ve gönderdiği bildiri sayısında da en yakın rakiplerine 2 kat fark atarak birinci olan Üroloji Kliniği tüm Dicle Üniversitesi camiasını ve Diyarbakırlıları gururlandırdı.

Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Haluk Söylemez konuyla ilgili yaptığı açıklamada;’’  Yılda bir defa düzenlenen SEEM bilimsel toplantısına tüm ülkelerden bilimsel çalışmalar gönderilir. Oluşturulan bir jüri tarafından gönderilen bilimsel çalışmalar değerlendirilmeye alınır ve kabul edilen bildiriler toplantıda hem sözel olarak sunulur hem de bu çalışmalar büyük posterlere yazılıp kongre salonuna asılır. Asılan posterin hangi ülke ve kurumdan geldiği belli olduğu için bir nevi o ülke, il ve üniversitenin tanıtımı yapılmış oluyor. Bu manada tüm kongre salonları duvarında ve sunumlar esnasında Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır ismi defalarca görülüp anons edilmiş oldu. ‘’ dedi

Diyarbakır Adını Bilimle Dünyaya Duyurdu

Kongreye, Gebelerde Böbrek Hastalıkları (2 adet), Erkek Cinsel Sağlığı (3 adet), Kısırlık (3 adet), Radyasyondan Korunma Tedbirleri (4 adet), Taş Hastalığı (5 adet) ve Kanser konusunda da 1 adet bildiri olmak üzere toplam 18 bildiri sunduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Yaşar Bozkurt, kongredeki duygularını şöyle dile getirdi.’’ Bu benim yurt dışındaki kongrelerde sunduğum ilk bildirilerdi. Haliyle heyecanlandım. Bölümdeki diğer öğretim üyeleri gelemediği için onların da çalışmalarını Yrd. Doç. Dr. Haluk Söylemez ile ben sunduk. Nerdeyse tüm salonlarda sunularımız vardı. Kongre boyunca en fazla ‘Dicle Üniversitesi’ ve ‘Diyarbakır’ anonsunu duyunca heyecan ve stresi unuttuk. Tüm uluslararası medya ekranlarında farklı gösterilmeye çalışılan bir şehrin adını, bilim ile ön plana çıkarıp tüm katılımcıların takdirini topladığımız için son derece mutluyuz. Emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim’’.

Üroloji Donanımlı Klinik

Yrd. Doç. Dr. Haluk Söylemez ‘Üniversitemize başladığımdan beri Üroloji ekibi olarak hem hastalara hizmet noktasında hem de bilimsel çalışma yapma konusunda uyum içerisinde çalışıyoruz. Bunun meyvelerini de bu kısa süre içerisinde toplamaya başladık. Son 1 yılda Dicle Üniversitesi Üroloji Kliniği olarak katıldığımız gerek ulusal gerekse uluslar arası üroloji toplantılarına donanımlı ve etkin olarak katılmamız bütün üroloji camiası tarafından beğeniyle izlenmektedir. Son olarak Avrupa Ürologlarının buluştuğu kongreye gelen bütün ülkelerin içerisinde Dicle Üniversitesi olarak en büyük bilimsel katkıyı kliniğimizin yapmış olması ayrıca gurur verici bir durumdur. Bu durum bizi çok sevindirmekle birlikte gelecekte daha fazla çalışmamız ve bu çıtayı daha yukarı çıkarmamız gerektiğini bize göstermektedir. İnşallah Dicle Üniversitesi Üroloji kliniği olarak dünya çapında ses getirecek başarılara imza atacağız.’’ şeklinde duygularını dile getirdi.

Dekandan Teşekkür Plaketi

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan, Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te düzenlenen, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin katılımıyla gerçekleşen (SEEM 2011) Uluslararası Üroloji Kongresine sunduğu bilimsel bildirilerde birinci olan Üroloji Kliniği hocalarına teşekkür plaketi verdi.

Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yaşar Bozkurt ve Yrd. Doç. Dr. Haluk Söylemez’ i makamında kabul eden Tıp Fakültesi Dekanı Gürkan, ‘’ Türkiye’de ve uluslar arası alanda en fazla bilimsel bildiri sunan  Üroloji kliniğimizin birinci olması bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Bu başarı, verilen hizmetin, uyum içerisinde birlikte çalışmanın ve birikimin eseridir. Kendilerini kutluyorum.’’ dedi.

Dekan Gürkan, daha sonra kongrede bildiri sunan Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Yaşar Bozkurt ve Yrd.Doç. Dr. Haluk Söylemez’e teşekkür plaketi verdi.

IMG_1499  IMG_1509