D.Ü. Çocuk Hastanesi’nde Yeni Bölümler Açıldı
cocuk-yeni

Prof. Dr. Haspolat; “Artık çocuk hastalarımız birçok branşta başka bir ile sevk edilmeden kendi ilinde, yöresinde tedavi edilerek maddi ve manevi külfetten de kurtulmuş olacaklar.’’ dedi.

haspolat

Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde peş peşe açılan yeni bölümlerle bölgede önemli bir boşluk doldurulurken, dışarıya yapılan hasta sevki de asgariye düşecek.

Çocuk Hastanesi Sorumlu Doktoru Prof. Dr. Kenan Haspolat;  konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ayaktan tedavi gören hastalar için Enjeksiyon Ünitesi, Çocuk Gelişimi ve Beslenme bölümü açıldığını belirterek,  Çocuk Acil, Tıp Bilim Dalı ve Çocuk Hematoloji -Onkoloji Bilim Dallarının da kurulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Haspolat konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’ Hastanemizde Çocuk Psikiyatri Uzmanı ve bir Psikolog göreve başlamıştır. Çocuk Göğüs Uzmanı, bir profesör hocamız ve bir yardımcı doçent arkadaşımız da Göğüs hastalıkları alanında önemli bir boşluğu kapatmıştır. Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme uzmanımız da yakında göreve başlayacaktır. Bu bölümlerde de profesör doktorlarımız görev yapacaklardır.” dedi.

Yapılan yeni atamalarla bölgede çocuk hastalar için hayati önem taşıyan bölümlerin açıldığını, açılma aşamasında olan yeni bölümlerin de  olduğunu ifade eden Haspolat; ‘’ Türkiye’nin seçkin hastanelerinde ihtisas görerek hastanemize atanan uzman doktorların hizmet vereceği bu yeni bölümlerin açılmasıyla bölgede büyük bir eksiklik de giderilmiş oldu.

Artık çocuk hastalarımız birçok branşta başka bir ile sevk edilmeden kendi ilinde, yöresinde tedavi edilerek maddi ve manevi külfetten de kurtulmuş olacaklar. Yeşil Kartlı hastalarımız dahil, herhangi bir sosyal güvencesi olan hastalarımız hastanelerimizde tedavi gördükleri süre içerisinde beş kuruş para da ödemeyecekler. ‘’dedi.

cocuk-yeni

SOSYAL - MEDYA