3.5 cm’lik Kalp Deliği 30 Dakikada Kapatıldı

IMG_0612

Şanlıurfa’dan Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne gelen Hikmet Tek yoldaş (37) adındaki hastanın kalbindeki 3.5 cm’lik delik ameliyatsız kapatıldı.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sıdık Ülgen, hastanın daha önce Gaziantep’te bir sağlık merkezine başvurduğunu, burada yapılan 4 saatlik müdahaleye rağmen başarılı olunamadığını belirterek. ‘’ Hastamız Hikmet Tekyoldaş Şanlıurfa’dan bize geldi. Yaptığımız tetkik ve kontrollerde kalbinde 3.5 cm.lik delik tespit ettik. Daha önce başka bir hastanede kapatma girişimi başarısız olmuş ve hemen açık kalp ameliyatı önerilmiş. Bu yüzden hasta tedirgindi. Buna rağmen bize güvenerek ve girişimi kabul etti. Yaklaşık 30 dakika süren bir operasyonla kalp ameliyatına ihtiyaç duymadan kalbindeki deliği şemsiyeleme yöntemiyle kapattık.’’ dedi.

Kalp Deliğini 30 Dakikada Kapatıyoruz

Prof. Dr. M. Sıddık Ülgen, şemsiyeleme yöntemiyle 30- 40 dakika gibi kısa bir sürede kalp veya damarlardaki tüm delikleri(ASD, VSD, PDA vs) hastanın göğsünü yarmadan, ameliyatsız olarak kapata bildiklerine dikkat çekerek: “Hastanemizde kalp deliğinin kapatılması yaklaşık 1.5 yıl gibi kısa bir zaman diliminde yapılmasına rağmen bu işlemin en çok yapıldığı merkezlerden biri haline geldiği gibi Türkiye’de sayılı merkezler arasına girdik.’’ Şeklinde konuştu.

Tavsiye üzerine geldim

Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne gelmeden başka hastanelere gittiğini belirten Hikmet Tekyoldaş (37) “Kalbimde 2.5 cm’lik delik var dediler. Anjiyo ile kapatacaklarını söylediler. 4 saat gibi uzun bir süre yapılan işlem de başarılı olunmadı. Daha sonra açık kalp ameliyatıyla kapatalım dediler kabul etmedim. Tavsiye üzerine Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne geldim. Yapılan tetkiklerde kalp deliğimin 3.5 cm’e çıktığını öğrendim. Sıddık hoca ve ekibi 30 dakika gibi kısa bir sürede anjiyo ile kalp deliğimi kapatarak sağlığıma kavuştum. Onlara teşekkür ediyorum.” dedi.

SOSYAL - MEDYA

Facebookta Paylaş Tweetle