2017 YILININ İLK SERTİFİKASYON KURSU BAŞLADI

Dicle Üniversitesi Hastaneleri 2016 yılı Sertifikasyon Eğitim Programı tamamlandı. 2017 yılının Eğitim Programı başladı  2016 yılının son kursunu  başarıyla tamamlayan 16 kursiyerin sertifikası Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu tarafından verildi.

Başhekimlik Konferans Salonunda düzenlenen sertifika  töreninde konuşan  Kadiroğlu, kursiyerlere seslenerek; “ Eğitim sağlıkta süreklilik arz eden bir durumdur. Sosyal Komitemiz tarafından 2016 yılında başlatılan Sertifikalı Eğitim Kursları tamamlandı. Sertifikalar bakanlık onaylıdır. Sizlere sertifikaları takdim ederken 2016 yılı sertifika sürecini tamamlamış,  2017 yılının ilk Sertifikasyon Eğitim Programını da başlatmış oluyoruz.” dedi.

6 Alanda Sertifika Kursu Açılacak

Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu 2017 yılı içerisinde 6 alanda sertifikasyon programının planlandığını belirterek; “ Başhekim Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Veysi Bahadır’ın denetiminde yürütülen kurs programları  önemli programlardır. Bu eğitim programları sizler için önemli ve faydalı olacağını düşünüyorum.  Kurslardaki hemşirelik uygulamaları önemli eksikliklerinizi kapatacağına inanıyorum. Bu yılın ilk kursuna başlayacak olan  kursiyerlerimize hayırlı uğurlu olsun diyor, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Sertifikasyon kurslarına devam edeceğiz “

Başhekim Kadiroğlu;  D.Ü. Hastanelerinde sağlık alanında nitelikli insan gücünü yetiştirmeye yönelik Sağlık Bakanlığı Eğitim Yönetmenliğine uygun sertifikalı eğitim programları çerçevesinde  başlatılan 2016 yılının  ilk kursu Ameliyathane Hemşireleri için açıldığını hatırlatarak,”  Bu sertifika programlarına  devam edeceğiz. Ameliyathane Hemşireleri, Yoğun Bakım Hemşireleri kursunu verdik. 2017 yılının ilk kursunu da  Yoğun Bakım Hemşireleri Kursu ile başlıyoruz. Bu kursa 30 hemşiremiz katılacak. Sırada yeni doğan ve çocuk hemşireliği kursları  var.  Aldığınız bu sertifika bakanlık onaylı sertifikalardır.  Bu eğitim ve aldığınız bu sertifika  size faydalı olacağı gibi  hastaneye ve hastalara da  yararlı  olacaktır.  “ dedi.

“Kursta çok yararlı bilgiler edindik”

Sertifikasyon kursuna katılan kursiyerler duygularını şöyle dile getirdiler; “ kurs sürecimiz çok iyi geçti. Profesyonel hemşireler ve hocalarımızdan teori ve pratik dersler aldık. Çok şey kazandık. Faydalı oldu. Bilgimize çok şey kattı. Bundan sonraki meslek hayatımız da çok şey kattı. Öğrendiklerimiz ve uyguladıklarımız çok faydalı oldu.”