Milletin Sesi Mehmet Akif

8

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimlik Sosyal Komitesi tarafından İstiklal Marşının Kabulünün 98.yıldönümü nedeniyle “Milletin Sesi Mehmet Akif” konulu konferans düzelendi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimlik konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu, Eczacılık Fakültesi  Dekanı Prof.Dr.Meral Erdinç ,Öğretim üyeleri ve Üniversitede çalışanları  katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törene daha sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde her alanda çalışan personeller tarafından seslendirilen İstiklal marşının on kıtasının okunduğu klip yayınlandı.

Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürü Dr.Öğretim Üyesi Bedrettin Kolaç konuşmasında Mehmet Akif’in İstanbul’da dünyaya gelmesinden eğitimine, Meşrutiyet ve milli mücadele dönemlerindeki rollerinden İstiklal Marşını yazma evresine kadar hayatından kesitler aktardı.

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dr.Öğretim Üyesi Mustafa Uğurlu Aslan ise Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu “Bülbül” isimli şiiri okudu.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu ise yaptığı konuşmada ;Büyük mütefekkir aksiyon insanı aynı zamana olgun ve kararlı bir Müslüman abidesi olması itibariyle Mehmet Akif Ersoy’un tarihimizde hepimiz için ayrı bir yeri vardır. Bu anlamda bugün Milletin Sesi Mehmet Akif başlıklı bir etkinlik düzenlemeyi kendisini anmayı planladık, Mehmet Akif esasen İslami düşünce yapısı öne çıkmış Kuran temelli bir şahsiyet olduğunu ifade eden Kadiroğlu “ kendi öz değerleriyle Kuran,Sünnet ve İcmal ile yetişmiş tarihimizin önemli isimlerinden biridir. Dedi

Daha sonra Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu, Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı “ASIM’IN NESLİ”adlı  şiirini okumasıyla tören sona erdi.

1 2 3 4 5 6 7 9