Dicle Üniversitesinde Her Yönüyle Çalışan Kadın Olmak

1

8 mart dünya kadınlar günü münasebetiyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimlik Sosyal Komite tarafından organize edilen “Dicle Üniversitesinde Her Yönüyle Çalışan Kadın Olmak” isimli sempozyum düzenlendi.

Kalp Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen sempozyumun açılış konuşmasını yapan  Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr. Ali Kemal Kadiroğlu “Çalışma hayatı bugün için hem kadınlar hemde erkekler için artık bir realitedir dolasıyla çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler insani değerleri koruyarak onlarda sosyal adaleti, eşitliği ve refahı sağlayacak şekilde düzenlemiş olması gerekmektedir. dedi.

Son 15 yılda çalışan kadınlara yönelik ciddi çalışmalar yapıldığı dile getiren Kadiroğlu “Ülkemizde çalışma hayatıyla ilgili son 15 yıla baktığımızda sizlerde buna şahit olmuşsunuz ki özellikle kadın çalışanlara yönelik ciddi düzenlemeler uygulanmış kadının hem çalışarak hem ailesine, çocuğuna daha fazla zaman ayırabilmesi için ciddi iyileştirici düzenlemeler yapılmıştır” diye konuştu.

Sempozyum başkanı Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Meral Erdinç  ise  yaptığı konuşmada; Bizler Dicle Üniversitesinin her alanında  çalışan kadınları olarak buradayız, bizler her yıl 8 mart dünya emekçi kadınlar günü olarak bir araya geliyoruz. Peki 8 mart dediğimiz bu tarihte ne yapıyoruz bütün konuştuklarımız bütün söyleyeceklerimiz sadece 8 mart tarihiyle mi sınırlıdır. Bizler 9 martta da  burada olmaya devam edeceğiz konuşacağımız sorunlarımız yine devam edecek, elbetteki  her şey olumsuz değil çok güzel şeylerde yaşıyoruz kadın olarak ama istiyoruz ki özellikle sorunlarımız yaşadığımız bir takım problemlerimiz sadece birgün değil her gün gündem olsun ve bunları biran evvel çözelim öyle bir 8 mart olsun ki bizim burada artık konuşacak sorunlarımız olmasın dedi.

Daha sonra sempozyum da sırasıyla Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Doç.Dr.Ela Tules Kadiroğlu, Mimarlık Fakültesi Öğr. Üyesi Doç.Dr.F.Demet Aykal, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhemşiresi Rahime Atlı, İlahiyat Fakültesi  Dr.Ögt.Gör.Esra Aslan ve Hukuk Müşavirliği’nden Av.Sibel Ateş tarafından çalışan kadın konulu sunumlar gerçekleştirildi .Sunumların ardından  Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimlik Sosyal Komite üyesi Hemşire Hüseyin Elbahadır stand up gösterisi ve Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuar’ı öğrencileri  tarafından mini konser verildi.

Sempozyum sonunda Dicle Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof.Dr.  Ali Kemal Kadiroğlu ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Talip Gül’ eşi Nuray Gül hanımefendi  tarafından emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10