• 0850 480 21 00

Geleceğin Doktorlarından Kan Bağışı

13

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri, Kızılay tarafından organize edilen kan bağışı kampanyasına bağışta bulunularak destek verdiler.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri poliklinikler  binasında gerçekleşen kan bağışı kampanyasına Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu, Başhekim yardımcısı Doç.Dr.Recep Dursun ve Tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

Destek kampanyası hakkında bilgi veren Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu “Dicle  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri polikliniklerimizde Kızılay’ımızın başlattığı kan bağışı kampanyasına destek vermek için Tıp Fakültesi  öğrencilerimizle toplandık. Kızılay’ımız bildiğiniz gibi bir kara gün dostu olması itibariyle hem ülkemizde hem de ülke dışında gelişen felaket durumlarda maddi ve manevi her türlü desteği sağlayan çok önemli bir kuruluşumuzdur. Bu anlamda Kızılay ülke genelinde kan merkezleri oluşturarak hastalarımızın ihtiyaç duyduğu kanı temin etmektedir. Bizde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak Kızılay’ın başlattığı bu kan bağışı kampanyasına öğrencilerimizle beraber kan bağışında bulunarak hem destek hem de farkındalık yaratmak istedik” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Dicle Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Genç Yeryüzü Doktorları Üniversite temsilcisi ve Tıp Fakültesi 5.sınıf öğrencisi Fatmanur Dayan ise; bugün Kızılay’la beraber kan bağışı etkinliğimizi düzenliyoruz, bu kan bağışı etkinliğimiz de halkımızda farkındalık oluşturmak için Tıp Fakültesinde okuyan arkadaşlarımızla buraya gelip destek vermek istedik. dedi.

6 7 9 10 11 12 13