• 0850 480 21 00

Iraklı Hasta Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde Sağlığına Kavuştu

1

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi  Kalp Hastanesi Kardiyoloji AD.Öğr.üyesi Doç. Dr. Faruk Ertaş “ Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi  Hastanelerinin bölge hastanesi konumundan çıkarak bir dünya hastanesi olma yolunda ilerleyerek, Orta Doğu’ya hitap eden bir merkez haline geldiğini” söyledi.

Doç.Dr.Ertaş, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde hizmet veren Kalp Hastanesinin, çevre ülkelere de hizmet verdiğini aktararak; Gerek insani, gerek teknolojik donanım açıdan  olsun dünyada ve ülkemizin batı illerinde yapılan bütün önemli ameliyatlar ve girişimler hastanemizde de yapılmaktadır. Dedi.

Irak’tan gelen 53 yaşındaki  Amen Yousuf

Doç.Dr Faruk Ertaş; Iraktan gelen 53 yaşındaki Amen Yousuf Diyabetik bir hasta bacak damarları tıkalı yolda yürümez hale geliyor bunun  üzerine Erbil ve Süleymaniye’de iki ayrı merkeze başvurmuş, Orada yapılan müdahalede ayak damarları açılamamış, Daha sonra Türkiye’de başvurduğu başka bir merkezde de aynı girişim yapılmış, fakat buradan da bir sonuç alamamış . En son merkezimize başvurdu. Biz hastayı değerlendirerek girişim kararı aldık. Yaptığımız  değerlendirmede hastanın sağ bacağında ki ana damarının yüzde yüz tıkalı Sol bacağında ki damarda yüzde doksan tıkalı olduğunu gördük . Ameliyatsız bir şekilde elimizde ki teknik imkanlarla bunu yapabileceğimizi söyledik. Sonra hastaya müdahale ettik. Hastanın hem sağ hemde sol bacağında, kapalı olan damarları Bilateral iliak arter antero-retrograde stentleme işlemi ile (  bacak damarlarının stentle açılması)  yüzde yüz açarak, ertesi gün hastayı taburcu ettik.

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nın Türkiye’nin en gelişmiş kardiyoloji hastaneleri arasında yer aldığı söyleyen DÜ Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Toprak’ ta; Kalp Hastanemiz Türkiye’de ilk on hastane arasına girecek kapasitededir. Ülkemizde ve uluslararası merkezlerde ne yapılıyorsa burada başarılı bir şekilde yapılabiliyor. Sağlık Turizmi Belgesi aldık. Birçok ana bilim dalımız bu belgeyi fazlasıyla hak ediyor. Diye konuştu.

1 2 3 4 5