D.Ü. Hastanelerinde Görevli Veri Giriş Elemanları Hbys/Lbys Eğitiminden Geçti

IMG 6164

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Yönetim Kurulu kararıyla “HBYS Eğitim Günleri” adı altında Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri(HBYS) ve Laboratuvar Bilgi Yönetim sistemleri(LBYS) Eğitimi 06 Ekim 2018 Cumartesi günü Başhekimlik Konferans Salonunda başlayıp 09 Ocak 2019 Çarşamba günü sona erdi.

Eğitime; Klinik/Poliklinik, Anabilim Dalı/Bilim Dalında çalışan; sekreter, veri giriş, hasta kabul kayıt görevlileri katıldı. Yaklaşık 219 kişinin katıldığı Eğitim; her hafta Salı ve Çarşamba günleri saat 17.00-19.00 arasında Başhekimlik katındaki Tıp Fakültesi konferans salonunda yaklaşık 3 ay devam etti.

Eğitimci olarak Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri Merkezi(HBYSM)’nde görevli öğretim elemanları ile Probel yazılım firması çalışanları görev aldı. Eğitimin organizasyonunda Hastane Eğitim Birimi, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Merkezi ve Hastane Yöneticileri görev aldı.

16 Ocak 2019 tarihinde saat:17.00’da yapılan sınavla eğitim tamamlanmış oldu. Eğitimde başarılı olanlara Hastane Eğitim Birimince Eğitim Başarı Belgesi verilecektir.

IMG 6167 IMG 6164 IMG 6172