Medtis 2018’de Dicle Üniversitesi Hastaneleri Rüzgarı Esti

DSC 2363

Dicle Üniversitesi Hastaneleri ULASLARARASI İSLAM DÜNYASI SAĞLIK TURİZMİ KONSEYİ’inde Konuşmacı, Çalışma Grubu Çalışmacısı ve stant ile katıldı.

07-11 Kasım 2018 tarihleri arasında Antalya Lara Kervansaray Otelinde ULASLARARASI İSLAM DÜNYASI SAĞLIK TURİZMİ KONSEYİ düzenlendi. Konseye 63 İslam ülkesinden yaklaşık 300 yabancı Alım heyeti temsilcisi katıldı. Bu konseyde, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal KADİROĞLU, Ulaslararası İslam Dünyası Sağlık Turizmi Konseyi Sağlık Hizmetlerin Kalite ve Akreditasyon oturumunda; Türkiye’deki Hastanelerin 2003 yılı öncesi durumunu, Kalite ve Akreditasyonun önemini, Dicle Üniversitesi Hastanelerindeki kalite ve akreditasyon çalışmalarını ve Diyarbakır’ın Turizm’deki yerini anlattı.

Başhekim Yardımcısı ve Hastane Kalite Direktörü Dr.Öğr.Üyesi İsmail YILDIZ ise Kalite ve Akreditasyon Çalışma grubunda çalışmacı olarak yer aldı.

Ayrıca hastanelerimiz adına Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile açılan stantta ise; Tercüman olarak; Hastane Bilimsel Araştırma ve Proje Birimi Sorumlusu Bil.Müh.Abdulhakim KARADENİZ ve Faturalama Biriminden Gelir Uzmanı Şerif CANTEMÜR görev aldı. Dicle Üniversitesi standını yaklaşık 100 yabancı Alım Heyeti temsilcisi ziyaret etti.

Konsey Toplantısına Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Meclis Üyesi Selahattin YILDIRIM ve Uluslararası GAP Sağlık Turizmi Derneği adına da Öğr.Gör.Mehmet FİDANBOY Katıldı.

Konseyin Açış konuşmasında ise MEDTİS 2018 Başkanı Dr.Mehmet KANPOLAT Sağlık Turizminin Türkiye’deki önemine aşağıdaki şekilde vurgu yaptı;

“Türkiye özellikle 2002 den sonra sağlıkta dönüşüm reformlarını sağlıkta gelişim ve kaliteli alt yapı ve insan kaynağı olarak dünyanın sayılı merkezlerine sahip bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Sağlık turizmi tüm dünyada hızla yükselen bir sektör konumundadır. Amacımız öncelikle bölge ülkeleri olmak üzere, tüm dünyada kaliteli, hızlı, etkin sağlık hizmeti almak isteyenlerin taleplerini en başarılı bir şekilde karşılamaktır.

Günümüzde bu amaçla seyahat eden 30 milyon civarında bir insan trafiğinden ve yaklaşık 500 milyar dolar civarında bir sağlık turizmi harcamasından söz edilmektedir.

Ülkemizin 4 saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 1,5 milyar insana ve 60 ülkeye hitap eden önemli bir konuma sahip olduğunu biliyoruz. Bu kolay ulaşımla beraber İnsanların asıl beklentisi; kaliteli sağlık hizmetini, uygun fiyatlarla almaktır. Misafirperverlik de çok önemli bir tercih nedeni olarak ön plana çıkmakta olup, ülkemiz tüm bu beklentileri, geleneksel Türk konukseverliği ile karşılayacak potansiyele ve donanıma sahiptir.

Ülkemize medikal turizmle beraber en fazla başvuru yapılan klinik branşlar arasında Göz hastalıkları, Diş tedavileri, Estetik amaçlı girişimler, Kardiyolojik işlemler, Kalp cerrahisi, Ortopedik girişimler ve Onkoloji ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra Saç ekimi ve Tüp bebek tedavileri de sıklıkla başvuru alan branşlar arasındadır.

Ülke olarak Sağlık turizmindeki hedefimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın hedef gösterdiği 2023’teki rakamları yakalamak, Dünya sıralamasında ilk sıralara yükselmektir.

Coğrafi yapısı, mevsimsel avantajları, kaliteli sağlık hizmeti sunumu, Dünya standartlarında teknolojik ve tıbbi donanımı, uygun fiyat avantajı ve tüm bunlara ek olarak geleneksel Türk konukseverliği ile dünyada parlayan yıldız konumunda olan Türkiye’nin, sağlık turizminde de en çok tercih edilen ülkelerinden birisi olmasının önünde hiçbir engel yoktur.

Türkiye turizmde nasıl ilk sıralarda ise eminimki sağlık turizminde de hak ettiği yeri alacaktır. 18-20 milyonun ziyaret ettiği bir ülke olmanın gururu ile yarında sağlık turizminde ilk sıralara çıkma ümidini taşıyoruz.

Ayrıca 2 yıl üst üste Güneydoğu bölgesine ziyaretler yaptık. Bu bölgemizde sağlık turizmi olması için Üniversitelerimize, STK ve iş dünyasıyla sağlık turizm çalışmalarına başlandı. Özellikle normalleşme sürecine giren Ortadoğunun, bu bölgemizin ilk tercihi olmalıdır. Bugün burada Dicle üniversitesi, Harran üniversitesi Bölgenin STK temsilcileri ve bürokratlar aramızdalar. Ümit ediyoruz ki bu bölgemizde sağlık turizminden hak ettiği payı alacaktır.”

Konsey İslam Ülkelerinde Temsilci imza töreniyle sona erdi.

DSC 2363 DSC 2369 DSC 2444 FB IMG 1541792086829 FB IMG 1541952818855 FB IMG 1541952997737