Her Yedi Kişiden Biri Şeker Hastası

1

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji A.B.D Başkanı Prof.Dr.Alpaslan Tuzcu ;Dünyada ve Ülkemizde her geçen gün şeker hastalığının  artığını   yapılan en son araştırmalara göre her yedi kişiden birinin şeker hastası olduğunu belirtti.

14 Kasım Dünya Diyabet haftası”nedeniyle Silvan Kültür Evi konferans salonunda Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri ve Silvan Kaymakamlığının ortaklaşa düzenlendiği konferansa Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Adem Çelik, Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji A.B.D başkanı Prof.Dr.Alpaslan Tuzcu ; “Son yıllarda yanlış beslenme ve beslenme düzenin değişmesi sonucu şeker hastalığın da bir  artış meydana geldi ülkemizde bu  oran yüzde 14’ lere kadar yükseldi buda yaklaşık her yedi kişiden birinin şeker hastası olduğu gösterir” dedi.

Şeker hastalığı kontrol altına alınmaması durumda hayati riski fazla olan hastalıklara yol açabileceğini belirten Tuzcu, “Şeker hastalığını mutlaka kontrol altına almak gerekir aksi takdirde Kalp ve damar rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı, ayak ve bacaklarda oluşan yaralar, göz bozukluğu gibi insanın yaşam kalitesini düşüren önemli rahatsızlıklar meydana gelebilir, şekeri kontrol altına almak elimizde sağlıklı beslenerek, egzersiz yaparak şekeri rahatlıkla kontrol altına alabiliriz” .diye konuştu.

Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Adem Çelik yaptığı sunumdan dolayı Prof.Dr.Alpaslan Tuzcu  ya teşekkür plaketi verdi.

Ayrıca Silvan Kültür Evinde kurulan stantta konferans katılan vatandaşlara ücretsiz kan şekeri testi yapıldı.

Daha sonra Dicle Üniversitesi yerleşkesinde Şeker hastalığına farkındalık yaratmak için Sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.

1 2 3 4 5 6 7