1 Yaş Altı Bebeklerde Böbrek Taşı Ameliyatlarında Türkiye de İlk Sıradayız

DSC 3582

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mansur DAĞGÜLÜ ; 1 yaş  altı bebeklerde böbrek taşı ameliyatlarında “Ultramini Perkütan” yöntemi kullanılarak bugüne kadar kayıtlı verilere göre  Türkiye de en fazla  uygulayan  merkez Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kliniği olduğunu belirtti.

Türkiye ortalamasının çok çok üstündeyiz.

Doç.Dr.DAĞGÜLÜ :Böbrek taşı, Çocuk ve bebek dahil  her yaş grubunda görülebilir.   Çocuklarda böbrek taşının erken teşhisinin önemli olduğunu vurgulayan DAĞGÜLÜTaşlar tıkama yapıyorsa beraberinde enfeksiyon oluşturabilir sonuçta devamlı enfeksiyon ve tıkanıklığa maruz kalan böbrekler de kaybedilme riski ortaya çıkabilir. Bu nedenle özellikle idrar yolunda tıkanıklığa yol açan taşlara biran önce cerrahi yöntemle müdahale etmek gerekir. Bebeklerde ise huzursuzluk, uykusuzluk, ağlama nöbetleri, benzinde renk değişikliği gibi şikâyetler böbrek taşı belirtileri olabilir. Bizim özellikli ameliyatlarımız var özellikle bir yaşın altındaki hastalara müdahale ediyoruz, kliniğimizde ultra mini- Perkütan adı verilen ve sırtta 0,5 cm lik kesi ile böbreğe girilerek gerçekten birçok yerde yapılmayan bu ameliyatı Üroloji kliniğimiz de çok başarılı ve güvenilir bir şekilde her hangi bir kanama olmadan yapıyoruz. 1 yaş altında olup böbrek taşı tespit edilen 50 den fazla hastamızın ameliyatlarını yaptık, kayıtlı verilere göre bu rakam Türkiye ortalamasının çok çok üstündedir, diye konuştu.

DSC 3290 DSC 3295 DSC 3312 DSC 3582