Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu

2

Dicle Üniversitesi, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Türkiye Acil Tıp Derneği, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile  27-28 Ekim 2018 tarihlerinde Diyarbakır’da düzenlenecek olan” Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu” ve “1. Ulusal Afet ve Olağandışı Durumlarda Acil Sağlık Hizmetleri Sempozyumu” nun gerekli alt yapı hazırlıkları tamamlanmıştır.

Günümüzde yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler sağlık çalışanlarının eğitiminde ve mesleki gelişimlerini sürdürmede doğru stratejilerin multidisipliner bir anlayışla uygulanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu amaçla çalışma hayatında iş birliği yapan paydaş kurumların bütüncül bir anlayış ve işbirliği içerisinde gerçekleştireceği bu bilimsel şölenin ülkemiz sağlık sistemine önemli katkılarda bulanacağına inanıyoruz.

Rektörümüz Sayın Prof. Talip GÜL hocamızın onursal başkanlığını, Acil Tıp Anabilim Dalımızın da başkanlığını ve sekretaryasını yürüteceği, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumlarda; farklı kültür ve coğrafyalardan harmanlanan bilgi ve deneyimlerinin paylaşılarak ülkemizde Acil Sağlık Sisteminin gelişimine katkıda bulunmayı, yaşadığımız sorunlara karşı da ortak aklı hakim kılmayı hedefliyoruz. sempozyum detayları için www.resusitasyon.net

Kongre başkanları

Prof.Dr.Ersin AKSAY