HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (HBYS) EĞİTİM GÜNLERİNİN İLKİ YAPILDI

DSC 2968

Başhekim Kadiroğlu; Hastanelerimize müracaat eden vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst seviyeye getirmek ve daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla ilk kez geniş kapsamlı bir eğitim programı planladık.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu , eğitime katılan Klinik, Poliklinik Anabilim Dalı, Bilim Dalında çalışan ;sekreter veri giriş ve hasta kabul kayıt personelleriyle bir araya geldi.

Başhekimlik konferans salonunda başlayan eğitim programının açılış konuşmasını yapan Başhekim Kadiroğlu “ Hazırlamış olduğumuz bu eğitimle hastanelerimize müracaat eden vatandaşlarımız memnuniyetini en üst seviyeye getirmek ve daha kaliteli hizmet vereceğimize inanıyorum”. Dedi.

Bilgi sahibi olan kişi, öz güven sahibi olan kişidir

Prof.Dr.Kadiroğlu çalışan personele hitaben yaptığı konuşmada ; siz değerli mesai arkadaşlarım; Bilgi önemlidir ,sizin yaptığınınız sistemin adı hastane bilgi yönetim sistemi, bilgi sahibi olan kişi öz güveni olan kişidir, kendinden emin olan kişidir, gözlemlediğim kadarıyla işe girdiğinizde size verilen bilgi çok kısa ve kapsayıcı ve bütüncül bir bilgi değil bu yüzden uygulama noktasında zaman zaman eksiklikler olabiliyor ve bu eksiklikler tabiatıyla bize yansıyor buda bazı aksamalara sebep olabiliyor .Eksiklerini giderebilmek için hastane yönetimi olarak böyle bir eğitim planlamayı düşündük, hastane yönetim bilgi modüllerini temel kavramlardan başlayarak düzenli disiplinli bir şekilde sizin daha etkin daha verimli bir çalışma düzeni içerisinde hizmet üretmeniz anlamında bu eğitim planını, eğitim çalışmasını planladık bu bir nevi eğitim kursudur. Bu eğitim programı sizler adına kurum adına yararlı olmasını temenni ediyorum, diye konuştu.

26 ocak 2019’a kadar devam edecek eğitim programına katılan personele HBYS Eğitimi, İletişim beceriliği ve Stres Yönetimi konularında bilgiler aktarılacak. Eğitim sonunda yapılacak sınav sonucunda başaralı olan personele HBYS sertifika belgesi verilecek.