Uluslararası İslam Dünyası Sağlık Turizmi Konferansı Yapıldı

DIC 2405

Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Üniversitelerin kentle iç içe olması gerektiğine inandığını,  Sağlık Turizminin de maddi anlamda  ülke ekonomisine,  bulunduğu kent ve bölge ekonomisine   katkı sunan önemli bir sektör olduğunu söyledi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinin organizasyonu ile  gerçekleştirilen “ Uluslar arası İslam Dünyası Sağlık Turizmi  “ konulu konferansa, MEDTİS2018  Organizasyonu hakkında bilgi vermek üzere  Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu (TÜRSAF ) bünyesinde bulunan Alanya Sağlık Turizmi Derneği ( ALSTUD)  ve  Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği (UASTED)  katıldı.

Tıp Fakültesi Hastaneleri Toplantı Salonunda yapılan konferansa, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı  ve Tıp Fakültesi Hastaneleri   Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, D.Ü. T.F. Hastanelerinin Turizm Birim temsilcisi, Kamu ve Özel Hastanelerin temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Konferanssın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu,  Sağlık Turizminin ülke ekonomisine  katkı sunan önemli bir sektör olduğunu söyledi.

“Sağlık Turizmini Yapma Yetki Belgemiz var  “

Kadiroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü,  Sağlık Bakanlığı Denetleyicilerince Kalite Standartları konusunda hastanelerinde yapılan denetimlerde  89.6 puan alarak Sağlık Turizmini yapma yetki belgesini almış bir üniversite hastanesi olduklarını  belirterek; “ Tabi ki bunu almak kolay olmadı. Hastane yönetimi olarak çok çalıştık, çok çaba sarf ettik. Yani Sağlık Turizmi konusunda   belli bir deneyimimiz, alt yapımız  vardır. Ancak daha iyi işler yapmak, daha iyi hizmetler üretmek için Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonunu davet ettik. “ dedi.

Üniversiteler kentle iç içe olmalı

Üniversitelerin kentle iç içe olması gerekliliğine  inandığını söyleyen Kadiroğlu, bu inançla bu konferansı düzenlediklerini  belirterek, Konferansın sonunda yararlı kararların alınacağına inandığını söyledi.

“Sağlık Turizminden yeterince faydalanamıyoruz. “

Daha sonra kürsüye gelen Tursaf Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Kanpolat, Sağlık Turizmi, Sağlık Turizminde STK’ların önemi ve Tursaf’ın kuruluşu hakkında detaylı bilgiler  verdi.

Kanpolat konuşmasında  ; “ Geçtiğimiz yılda da aynı tarihte Diyarbakır’a gelmiştik. O zaman neler yapabileceğiz diye  bölgenin analizini yaptık. Bu gün gördük ki Diyarbakır da Sağlık Turizmi alanında dernek kurma çalışması belli bir aşamaya gelmiş. “ dedi.

Türkiye’de sağlık camiasındaki alt yapının iyi olmasına rağmen sağlık turizminde yeterli derecede faydalanamadığına  vurgu yapan Kanpolat; “Turizmde  dünyada 3.  sırada olmamıza rağmen Sağlık Turizminde 12. Sıradayız. “ dedi.

Dr. Mehmet Kanpolat, Federasyon olarak 13 resmi üyeye sahip olduklarını,  Şanlı Urfa, Batman ve Diyarbakır’ ın da federasyona katılmalarını istediklerini ifade ederek, federasyon olarak gerçekleştirdikleri işlerden söz etti.

TURSAF Genel Sekreteri  Sağlık Turizmi Uzman, Ahmet Girgi de konuşmasında Sağlık Turizminde süreç yönetimi , hasta kabulü ve  faturalandırma konularında açıklayıcı bilgiler verdi.

DIC 2405 DIC 2414 DIC 2423 DIC 2426 DIC 2442 DIC 2449