Doktor Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

DSC 0140

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için "beyaz önlük giyme" töreni düzenlendi. Tıp Fakültesi’ni kazanan 225 öğrenciye ailelerin ve öğretim üyelerinin katılımıyla Kalp Hastanesi konferans salonunda ‘Beyaz Önlük Giyme ve Yemin töreni’ büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Ufuk ALUCLU, öğretim üyeleri, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı tören İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Ufuk ALUCLU, öğrencilere seslenerek, "Genç meslektaşlarım, uzun ve her anlamda yorucu bir üniversite hazırlık sürecini atlattıktan sonra üniversiteli oldunuz. Sizi ve bu süreçte elinden geldiğince destekleyen ailelerinizi kutluyorum. Hepinizi tebrik ederim. Dicle Üniversitesine Hoş geldiniz.” dedi.

Tıp Fakültesi öğrencilerine ve ailelerine Tıp Fakültesi hakkında bilgiler vererek, 242 öğretim üyesi ve Tıp Camiasına binlerce hekim yetiştirmiş, 1400 yatak kapasiteli hastaneye sahip Tıp Fakültesi’nin akredite belgesi almak için başvurduğunu, binalarının yanına 4 büyük amfi derslik yapılacağını belirten ALUCLU, öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Rektör Prof. Dr. Talip GÜL ise yaptığı konuşmada Tıp Fakültesi öğrencisi olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, hekimlik mesleğinin kutsal, prestijli ama bir o kadarda zor olduğunu belirtti. GÜL, “Hekimlik mesleği sorumluluk, vefakarlık, cefakarlık ve çalışma gerektirir. En önemlisi hekimlik Güleryüz gerektirir. Yüzünde tebessümü olmayan hekim başarılı olamaz.” diyerek, birçok öğrencinin hayalinde Tıp Fakültesinin kazanmak olduğunu, öğrencilerin doğru bir tercih yaparak doğru bir noktada olduklarından bahsetti.

“Bugün hayallerin başlangıcı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkiye’nin en iyi Tıp Fakülteleri arasında yer alıyor. Dicle Üniversitesi de 200 üniversite arasında başarı sırasında 30 üniversite arasında yer alıyor. Ayrıca Üniversitemiz Türkiye’nin en geniş üniversitesi olma ünvanına sahip. Kütüphanemiz, sanatsal etkinlik mekanları ve spor kortları ile öğrencilerimizin sosyal alanda da gelişmelerini, gerekli huzur ve konforu sağlıyoruz.  Bizler sizin daha iyi bir yere gelmeniz için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Meslek hayatınız için bir başlangıç olacak bugününüzü kutlar, meslek hayatınızda başarılar dilerim" diyen GÜL, “Kutsal bir meslekte ilk adımlarını atan siz yavrularımızı ve ailelerinizi kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Önlük Giyme Törenine geçildi. Öğrenciler tek tek sahneye davet edilerek önlükleri Rektör Prof. Dr. Talip GÜL ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU tarafından giydirildi. Tören, hekim adayı öğrencilerin mesleğe ilk adım yemini etmesi ile sona erdi.

1 1 1 3 1 4 1 5 1 6 1 7 1 8 1 9 1 10 DSC 0140 DSC 0145