Kamuoyuna Duyuru

otomasyon gorevlisi

27.06.2018 tarihinde hastanemiz dermatoloji polikliniğinde yaşanan istenmeyen olayla alakalı bazı Basın Yayın kuruluşlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Aksine yapılan haberde darp edilen hasta değil, Hastane çalışanımız hasta yakını tarafından darp edilmiştir.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerimiz bilindiği üzere bölgede yaklaşık 11 il’e hizmet veren bir sağlık kuruluşudur, günlük hasta sayımız 4500 civarında hal böyle olunca bazı polikliniklerde yoğunluktan dolayı muayene fişi yetersiz kalabiliyor. Dermatoloji polikliniğimiz de yoğun olan bölümlerimizden biri ortalama günde 180-200 arası hasta muayenesi yapılmaktadır.  Hastamız 27.06.2018 tarihinde saat 10.00 civarı Hastanemiz Dermatoloji Polikliniğimize başvurmuş, Otomasyon görevlisi tarafından randevusuz hastalar için fişin olmamasına rağmen gazi ve yaşlı hasta olduğundan dolayı kendisine yardımcı olmuş muayenesini yaptırmıştır. Hastamız daha sonra 14.30 sularında gelip sonuç göstermek istemiş, Otomasyon görevlisi tarafından içerde hasta olduğunu, çıktıktan sonra içeri alabileceğini söylemiş, bunun üzerine sinirlenen hasta yakını “bizi bekletemezsin” diyerek, otomasyon görevlisine saldırmış babasının elinde bulunan bastonu zorla almaya kalkışmış çalışanımızı darp etmek üzere bastonu havaya kaldırdığında kendi babasının kafasını yaralamıştır,  bununla yetinmeyip eliyle personelimizin yüzünü darp etmiştir.

Hastane yönetimi tarafından konu hakkında hemen inceleme başlatıldığını, Olayın görgü şahidi olan vatandaşların bilgisine başvurularak alınan beyanlar tutanak ile kayıt altına alındığını, Görgü tanıdıkların vermiş oldukları bilgide olayda personelimizin hep olumlu yaklaştığını Hasta yakının ısrarcı ve kavgacı tutumu yüzünden mevcut münferit olayın başladığını ve yüzlerce kişiye hizmet veren Dermatoloji polikliniğimiz çalışanları olayda mağdur olduğu tespit edilmiştir. Olay la ilgili yasal süreç başlatılmış konu adli makamlara intikal etmiştir.

Hastane yönetimi olarak olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.