Terlemeyi Engellerseniz Ölüm Dahi Bir Çok Problemler Çıkabilir

DSC 249619262

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizamettin TOPRAK ; Son dönemlerde mevsim normallerin üstüne çıkan hava sıcakların insan yaşamı olumsuz etkilediğini söyledi. Toprak” Son zamanlarda hasta sayısında artış olduğunu zorunlu olmadıkça hasta, yaşlı ve çocukların  10.00 ila 17.00 saatleri arası dışarı çıkmamalarını önerdi.

Sıcaklığın 45 derece aştığını vurgulayan Prof. Dr. Nizamettin TOPRAK: ”Özellikle kalp hastalarının çoğunda ilaçla denge sağlanıyor, ancak sıcaklık hastaların vücut dengesini bozuyor onun için hastalar çok dikkat etmelidir. Dışarı çıkıldığında terlemeye engelleyecek giysiler giyilmemeli, Terleme kişinin rahatlamasını sağlar, denge oluşturur. Eğer terlemeyi engellerseniz ölüm dahi birçok problem çıkabilir. “TOPRAK; Rahat elbiselerle dışarı çıkılmasını ve bol bol su içilmesini önererek, sıcaklardan dolayı su, tuz ve elektrolit kaybı çeşitli hastalıklara neden olabilir. “Güneşten şemsiye ve benzeri yöntemlerle korunmaya dikkat edilmeli”. ifadelerini kullandı.