Hastane Çalışanlarına Anne Sütü Ve Önemi Eğitimi

DSC 2327

Dicle Üniversite Tıp Fakültesi Hastaneleri Eğitim Koordinatörlüğü tarafından, Kalp Hastanesi Konferans Salonunda   'Anne Sütü ve Önemi,  hakkında tüm hastane çalışanlarına  eğitim  verildi.

Hastaneler Eğitim Koordinatörlüğü sorumlusu Ayşegül Kaya ÖNAV ; Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri 2004 yılından bu yana “Bebek Dostu Hastane “olarak tüm annelere ve anne adaylarına bu eğitim  hizmetini  sunduklarını ayrıca çalışan personellerimize belirli aralıklarla “Anne Sütünün Önemi “konulu eğitimler verdiklerini söyledi.

Yaşamlarının ilk altı ay içerisinde bebeklere verilebilecek en ideal besin anne sütü olduğunu belirten ÖNAV ;Anne sütü ve emzirme bebek ve anne için sayısız yararlar sağlamaktadır. Anne sütü : yenidoğanda büyüme ve gelişme için gerekli olan tüm sıvı, enerji ve besin öğelerini içeren ,sindirimi kolay doğal bir besindir. Anne sütünün, bebeğin duyusal ve bilişsel gelişimine  katkı sağladığını dile getiren ÖNAV ,bebeği bulaşıcı ve kronik  hastalıklara karşı korumak için emzirmenin önemine dikkat çekti.

DSC 2321 DSC 2327 DSC 2331