Soluk Borusu Daralan Minik Dılda Sağlığına Kavuştu

1

Van ‘da evinde oynarken televizyonun üstüne düşmesi sonucu kafa travması geçiren ve sonrasında soluk borusunda darlık gelişen 2 yaşındaki Dılda Nurdem Kaplan Dicle Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi’nde başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Van’da yaşayan Kaplan ailesi, “ Dılda oda da  oynuyordu bir sesle içeri girdik televizyon kızımın üstüne düşmüştü baygın bir şekilde yatıyordu nefes almakta zorluk çekiyordu hemen ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdık. 20 gün boyunca yoğun bakımda kaldı burada doktorlar bizimle çok iyi ilgilendiler, beyin ile ilgili şikayetleri gerilemişti ancak nefes darlığı devam ediyordu bu nedenle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden Doç. Dr.Velat ŞEN’le görüştüler ve hocamız hemen Diyarbakır ‘a getirmelerini söyledi. Gece 3 gibi ambulansa Diyarbakır’a geldik.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Çocuk Göğüs Hastalıkları BD. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Velat ŞEN; Hastamız bize geldiğinde nefes almakta zorluk çekiyordu. Hastamızda gerekli tetkikleri hızlı bir şekilde planlayıp sabahında Fleksible Bronkoskopi işlemi yaptık ve  hastamızda soluk borusunda belirgin darlık tespit ettik. Bunun üzerine Göğüs Cerrahisi Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Serdar ONAT hocamızın önderliğinde bir ekibin çok başarılı müdahalesi ile soluk borusuna ameliyat yapılmadan, genişletme işlemi yapıldı. Hastamızın nefes darlığı ortadan kalktı ve sonraki gün minik kızımızı   sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu ettik. Dr. ŞEN ;Nefes darlığı olan ve özellikle stridor dediğimiz gürültülü solunumun eşlik ettiği durumlarda doğuştan veya sonradan oluşabilecek soluk borusunda darlık yapan hastalıklar olabilir. Bu hastalıkların zamanında tanı alması ve tedavi olması hastaların sağlığı ve yaşam kalitesi açısından çok önemlidir. Hastanemiz çocuklarda soluk borusu ve akciğer hastalıkları ile ilgili erken tanı ve tedaviyi yapabilecek ekip ve donanıma sahiptir. dedi

Baba Adem KAPLAN; Kızımı getirdiğimde durumu kötüydü nefes almakta zorlanıyordu ,D.Ü.T.F.Hastanesi’nde  geldiğimiz gibi bütün tetkik ve tahlilleri yapıp anında müdahale ettiler, 3 gün içinde kızım sağlığına kavuştu, kızımın tekrar sağlığına kavuşmasını sağlayan Başta Doç. Dr.Velat ŞEN, Prof. Dr. Serdar ONAT  hocalarımıza ve hastane  çalışanlarına ne kadar teşekkür etsem azdır, Allah hepsinden razı olsun diyerek yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

1 DSC 2215 DSC 2220 DSC 2225 DSC 2228